Oteldeki sıcak duş bir misafirin ölümüne neden oldu

Kentucky'de bir motel 2 Milyon Dolar tazminat ödemek zorunda kaldı. Çünkü bir misafir aşırı sıcak duş nedeniyle ciddi yanıklara maruz kaldı ve daha sonra hastanede hayatını kaybetti.

21/07/2024 01:10
Oteldeki sıcak duş bir misafirin ölümüne neden oldu

ABD'de Kentucky'de bir motel, bir misafirinin ciddi yanıklar sonucu hayatını kaybetmesinin ardından 2 Milyon Dolar (1,8 Milyon Euro) tazminat ödemeye mahkum edildi. 76 yaşındaki Alex Chronis, odasındaki duşta en az 150 Fahrenheit (yaklaşık 66 santigrat derece) sıcaklıkta ikinci ve üçüncü derece yanıklara maruz kaldı.

Chronis 18 Kasım 2021 tarihinde Erlanger'deki Econo Lodge'a giriş yapmıştı. Ertesi sabah, Chronis duşu açarken aşırı sıcak su çarpmış ve yere fırlayarak haşlanmaya devam etmişti. İki arkadaşı onun çığlıklarını duymuş ve onu banyodan kurtarmıştı. Artı 49'da yer alan habere göre, Chronis daha sonra deri nakli olmak zorunda kaldı, birkaç ay hastanede kaldı ve en nihayetinde 19 Haziran 2022'de hayatını kaybetti.

Aile için tazminat

Chronis'in yeğeni, evli olmadığı ve çocuğu bulunmadığı için motel aleyhine dava açmıştı. Uzmanlar mahkemede suyun sıcaklığının en az 150 Fahrenheit (yaklaşık 66 Santigrat derece) olduğunu ifade etti. Yeğeninin fotoğrafları Chronis'in bacaklarında geniş yanıklar olduğunu gösteriyordu.

Mahkeme geçen hafta tıbbi masraflar, cenaze masrafları, acı ve ıstırap ve cezai tazminat ödenmesine karar verdi. Savunma makamı, Chronis'in motelde hiç kalmadığını iddia ederek temyize başvurduğunu açıkladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.