Otelcilikte 3 yeni trend

Yeniliklere en çok açık sektörlerden biri olan Konaklama sektöründe gün geçmiyor ki yeni trendler ortaya çıkmasın. Değişen tatil tercihlerine cevaben gelişen yeni tatil seçenekleri, seyahatseverlere farklı alternatifler sunuyor.

Aykut Bakay Aykut Bakay 01/09/2024 23:40
Otelcilikte 3 yeni trend

Staycation:

Ev tatili… Staycation uzak mesafelere seyahat etmek yerine evinizde veya evinizin yakınında tatil yapmak anlamında kullanılabilir. Bir bireyin ya da ailenin evde kalarak evlerinden günübirlik gezi mesafesindeki boş zaman etkinliklerine katıldığı ve geceleme gerektirmeyen bir dönemdir. Paradan tasarruf ettiğinizde, çoğu tatilden çok daha ucuzdur.

Ancak, yine de belli bir bütçeye bağlı kalmanız ve zamanınız olmadığı için akıllıca plan yapmanız gerekmektedir.

Son yıllarda turizm pazarında yeni ve önemli bir kavram haline geldi. Yani bu kavrama göre insanlar bölgesel, yerel ya da kırsal seyahat yapmaya karar veriyor ve genellikle yaşadıkları şehirde seyahat ediyorlar.

Drivecation:

Karavanla yapılan tatil anlamına gelen bu kelimenin diğer adı, Sürüş Tatili. Bazı insanlar karantina sırasında klostrofobi noktasına kadar gelmişti ve açık yollara özlem duydu. Öyle bir şekilde seyahat etmek istediler ki, güzel manzaralardan geçerken ve farklı mutfakların tadını çıkarırken yol boyu dinlenip keyif aldılar.

Sürüş tatili, bilgisayar ya da mobil ekranlarınıza bakıp durmak yerine, kendinize dünyanın önemli bir yer olduğunu ve hayranlık duyulacak çok fazla şey olduğunu hatırlatmanın bir yoludur. Yıl boyu yoğun programınıza hak ettiğiniz bir tatil için arabayla veya karavanla en sevdiğiniz şehri gezebilme imkanına 'Drivecation' denir.

Workation:

Bu tanım da iş ve seyahatin birleştiği bir tanımdır. Aslında önceki aylarda bleisure kelimesinin tanımı hakkında yazmıştım. İki kelime de hemen hemen birbirine benzese de aralarında küçük bazı farklar var . Mesela bleisure tatilde, tatili yapan kişi bir toplantı veya bir event için gelip konakladığı yerde bir süre tatil yapar. Workation'da ise, çalışmak için tatile çıkar. Gittiği yerde çalışır. Hybrit veya uzaktan çalışan kişiler için tanımlanmış bir kelimedir.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.