Otel satışlarında patlama yaşanıyor...

Jones Lang LaSalle pazar araştırma şirketinin çalışmasına göre, ABD’de doğrudan otel satışları ve icradan otel satışlarda büyük bir patlama yaşanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
 Otel satışlarında patlama yaşanıyor...

Şirketin raporu 2010 yılında ABD’de el değiştiren otellerin sayısı, bir önceki yıla göre beş kat artmış. Aynı rapor, otel satışlarının mali hacminin 2011’de yüzde 15 – 25 arasında artacağını öngörüyor.

 

Araştırma şirketinin çalışması, rakamların büyüklüğünü göz önüne seriyor: Dünya genelinde 2010 yılında gerçekleşen otel mülkiyeti devirleri sonucu 28 - 30 milyar dolar el değiştirirken, bu hacmin yaklaşık 15 milyar doları Amerika kıtasına ait. Böylece Amerika kıtasındaki otel devirlerinin hacmi, bir önceki yıla göre yüzde 20 artış göstermiş oldu.

 

ABD’yi takip eden ve en çok otel mülkiyeti devri yaşanan ikinci büyük bölge ise, EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesi oldu. EMEA bölgesinde 2010 yılında el değiştiren otellerin harekete geçirdiği para miktarı ise, önceki seneye göre yüzde 11 artarak, yaklaşık 9,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 

ABD otelleri - Batan geminin malları...

 

Haberturk.com sitesinde çıkan habere göre ise, Çinli gayrimenkul şirketleri adeta icradan satışa çıkan ABD’li otellere hücum ediyor. Haber şöyle devam ediyor:

 

“Küresel kriz ABD’de turizm sektörünü de yaraladı. California Eyaleti’nde 2010 yılında icraya düşen otel sayısı 2009 yılına göre yüzde 122 artarak 138’e yükseldi. Atlas Hospitality Group’un araştırmasına göre 138 otelin icralık olmasının en büyük sebebi otel sahipleri ya da işletmecilerin 2006 ve 2008 yılları arasında genişleme ya da yenileme çalışmaları için bankalardan aldıkları kredileri geri ödeyememesi. İcradan satılığa çıkarılan son otel ise Norman Y. Mineta Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki San Jose Holiday Inn oldu. Eyaletteki en büyük otelin 512 odası bulunuyor.

 

İFLASLAR ARTACAK...

 
Atlas’ın raporuna göre 2010 yılında San Bernardino’da 17, San Diego’da 16, Los Angeles’ta ise 12 hotel icralık oldu. İflas bayrağını çeken otellerin ortak noktası sahiplerinin bağımsız olması. 109 binası bulunan Extended Stay of Amerika zincirinin ekim ayında satılması sorunun daha da büyümesini engelledi..
 
ÇİNLİLER TALİP...
 
California Eyaleti’ndeki icraya düşen otellere Asya’dan talip var: Çin. Geçtiğimiz hafta Çinli emlak geliştirme şirketi Shenzhen New World Group, Los Angeles’taki 451 odalı Sheraton Universal’i 60 milyon dolara satın aldı. Şirket geçtiğimiz yıl da Los Angeles Marriott Downtownadlı oteli satın almıştı. Qiao Garden Group adlı Şanghaylı bir başka emlak şirketi ise Los Angeles Haiyi Hotels’i satın almak için görüşmeler yürütüyor.”

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.