Otel Satın Alma Derneği'nde yolsuzluk iddiaları

Antalya’nın önde gelen 5 yıldızlı otellerin satın alama müdürlerinin üyesi olduğu, Otel Satın Alma Yöneticileri Derneği (TÜRSAD) Derneği’nde yolsuzluk yapıldığına ilişkin iddialar ortaya atıldı.

30/08/2024 13:01
Otel Satın Alma Derneği'nde yolsuzluk iddiaları

Antalya’da bulunan otel satın alma müdürleri derneği TÜRSAD, yolsuzluk suçlamalarıyla gündeme geldi. Derneğin başkanı Ali Bilal Ardıç’ın, düzenledikleri fuardan elde edilen gelirleri zimmetine geçirdiği ve derneği 20 milyon TL civarında borçlandırdığı iddia ediliyor.

TURSAD tarafından 14-17 Aralık 2023 tarihleri arasında Antalya’da Granada Luxury Belek Otel'de düzenlenen satın almacılar fuarına katılan tedarikçilerden toplanan paranın akıbetinin bilinmediği, otelde gerçekleştirilen 400 kişilik 3 gece çift kişilik konaklama ve organizasyon bedeli olan 192.000 Euroluk borcun ise organizasyonu yapan şirkete ödenmediği öğrenildi. Euro cinsinden aylık %2’lik gecikme faizi uygulanan borcun güncel tutarının 18 milyon TL’ye ulaştığı öğrenildi. Derneğin organizasyondaki diğer yüklenicilere olan borcuyla birlikte bu rakamın 20.000.000 TL’ye ulaştığı öne sürülüyor.

Borcun sebebi Kıbrıs gezisi mi?

Antalya bölgesinde faaliyet gösteren 86 tedarikçi şirketin katıldığı ve o tarih itibariyle 11.000.000 TL hasılat elde edilen organizasyonun ardından, TÜRSAD yönetiminin de içinde bulunduğu 20 tane satınalma müdürünün, otellere kartlı sistem satışı yapan bir şirket tarafından Kıbrıs’ta ağırlandığı, gezide otelin casinosunda Ali Bilal Ardıç ve beraberindeki grubun 170.000 dolar civarında para kaybettiği iddia ediliyor.

Ardıç: Beni dolandırmaya çalıştılar, zorla belge imzalattılar!

Konuyla ilgili ulaştığımız TÜRSAD Başkanı Ali Bilal Ardıç ise iddiaları reddederek, alacaklılarının kendisini dolandırmaya çalıştığını, organizasyonun yapıldığı otelin yönetimi ve organizatör şirketin kendisine zorla belge imzalattığını ifade ederek, konuyu yargıya taşıdıklarını belirterek, daha fazla açıklama yapmak istemediğini söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.