Otel sahibi ne müdürsüz, ne de müdürle...

Turizm sektöründe, herkesin bildiği bir gerçek vardır ki; yeni açılan otelde müdürlerin çok büyük bölümü, daha bir yılını doldurmadan ya kendi isteği ile ayrılmakta yada otel sahibi tarafından işten çıkartılmaktadır.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Otel sahibi ne müdürsüz, ne de müdürle...

Aykut BAKAY

Düşünsenize o kadar emek, zaman, heves bir kenara; hem otel sahibi, hem otel müdürü, hem de işe yeni ısınmış personel için büyük bir psikolojik çöküntü. Aniden verilen ayrılış kararı; yapılanmaya başlayan otel, sistem, organizasyon, düzen için de ayrı bir kayıp.

Bizzat ben biliyorum… Her sene en az üç genel müdür değiştiren otel sahipleri var bu sektörde… Ne müdürsüz, ne de müdürle yapabiliyor. Olmadığı zaman rahatsız, olduğu zaman daha da rahatsız..

Eksiklik nerede o zaman? Müdürlerde mi yoksa otel sahiplerinde mi?  Nedir bunları birbirlerinden uzaklaştıran sebepler?  İşte hepsi burada;

+ Karşılıklı verilen sözler tutulmamıştır.

+ Otelin sahibi, otel müdürü de dahil olmak üzere  personeli geçici sürelerle kullan- sömür- işten çıkar usulü çalıştırmaktadır.

+ Genel Müdür projeden sonra başlamıştır, inşaat bitmiştir, projedeki hatalar zinciri, işletmenin gidişatını etkileyecektir. Belki de otelin statü ve yıldızının düşürülmesi bile söz konusu olacaktır . Bu durumu genel müdür kabullenemeyecektir .

+ Genel Müdür ile otel sahibinin otelin yapılanması ile ilgili düşünceleri birbirinden tamamen farklıdır. işletmenin geleceği ile ilgili öngörüler karşılıklı olarak kabul edilememiştir.

+ Otel sahibi; işletmeye çok fazla müdahale ederek otel müdürü ile sert fikir çatışmaları oluşturmakta, idare ve yönetimde çift başlılıklar ortaya çıkmaktadır.

+ Genel Müdür bu proje için yetersizdir ya da müdür olarak yetersizdir. Bir önceki yazımda bunun sebeplerini yazmıştım.

+ Otel sahibi veya Genel Müdür inşaat esnasında kabul edilemez, hukuk dışı, usulüne uygun olmayan çalışma yapmak üzeredir.

+ Genel Müdürün geriye dönüşümsüz ve ileride işletmeyi sıkıntıya sokacak çok bariz bir hatası olmuştur.

+ Otel sahibinin hiç otelcilikle alakası olmayan her konuyu bilen, ahkam kesen (!) arkadaşları  devrededir. Kendi istek ve çıkarları doğrultusunda, yapılmış çalışmaları baltalar.

+ Sağlıklı fizibilite çalışması yapılmamıştır, İnşaat bütçesi, giderler inanılmaz artmış önlenemez hale gelmiştir.

+ Genel Müdür inşaatı görünce kendine güvenemez bir süre sonra bırakır.

+ Proje herhangi bir sebepten dolayı uzayacaktır. Sıkıntı oluşmuştur. Karşılıklı ilişkiler gerilir.

+ Otel sahibinin nakitte sıkıntısı söz konusudur. İşletmenin borcu artar.

+ Otel müdürü daha iyi şartlarda başka bir iş bulmuştur.

+ Otel sahibi başka bir müdür bulmuştur. (akraba müdür, çok yakın tanıdık, aileden) Zaten işi de öğrenmiştir artık (!)

+ Otel sahibi sistemi tamamen değiştirmek ister, zincir işletmeyi devreden çıkartıp, kendi inisiyatifinde bir işletme oluşturmak istemiştir.

+ Otel sahibi, oteli, mevcut müdürün idare edemeyeceğini anlamıştır, elektriksel anlaşmazlıkları vardır.

+ Otelin beyin takımı dediğimiz, satın alma , muhasebe ,satış ve pazarlama, önbüro, house keeping, yiyecek içecek müdürleri yetersizdir. Direkt Genel Müdürü etkiler . 

+ Genel Müdür iş görüşmelerinde tam not aldığı halde, hiç tahmin edilemeyen bazı özgüven eksiklikleri, kişisel olarak bazı huyları ortaya çıkmıştır veya psikolojisi bozuktur, bozulmuştur.

+ Otel sahibi kendi hiç profesyonel olmayan tanıdık, akrabalarını otele yerleştirmiştir. Ne iş yaptığı belli olmayan ortalıkta gezinen insanlarla arada çıkar çatışmaları başlamıştır. Otelin gidişatını ve profesyonelliğini etkileyecek müdahaleler söz konusudur. Genel Müdür dayanamaz .

+ Otel açılmıştır istenilen satışlar yapılamamıştır, rezervasyonlar istenilen seyirde gitmemektedir, ileriye yönelik kaygılar başlamıştır.

+ Daha başlar başlamaz, misafir memnuniyetsizliği hat safhadadır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.