Orhan Sancar: Kazakistan ve Türkiye arasında seyahat eden turist sayısı artıyor

PEGAS Touristik Rusya ve BDT Koordinatörü Orhan Sancar, "Türkiye, Kazakistanlılar için konforlu her şey dahil tatil, yüksek kaliteli hizmet ve çeşitli turistik ürünlerle eş anlamlı olan en popüler yaz destinasyonu olarak kalmaya devam ediyor" dedi.

21/07/2024 01:02
Orhan Sancar: Kazakistan ve Türkiye arasında seyahat eden turist sayısı artıyor

PEGAS Touristik Rusya ve BDT Koordinatörü Orhan Sancar, Kazakistan ile Türkiye arasındaki turizm ilişkileri hakkında açıklama yaptı. Türkiye, Kazakistanlılar için konforlu her şey dahil tatil, yüksek kaliteli hizmet ve çeşitli turistik ürünlerle eş anlamlı olan en popüler yaz destinasyonu olarak kalmaya devam ediyor.

Tourcode.kz’dan Dina Marganova’nın sorularını yanıtlayan PEGAS Touristik Rusya ve BDT Koordinatörü Orhan Sancar, Kazakistan ve Türkiye arasında gelişen turizm ilişkileri, Kazakistan pazarının Türkiye'nin turizm sektörü için önemi ve Türkiye'nin Kazakistanlılar arasında süregelen popülaritesinin sırları hakkında konuştu.

“Kazakistan ve Türkiye arasında seyahat eden turist sayısı artıyor”

Kazakistan ve Türkiye arasındaki turizm ilişkilerini değerlendiren Sancar, “Kazakistan ve Türkiye, turizm de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda iş birliğini sürekli olarak artırıyor. Son yıllarda bu alanda önemli gelişmeler kaydedildi ve her iki hükümet de turizmi bir iş birliği alanı olarak teşvik etmek için ortak çaba gösteriyor.

Bu çabalar arasında kültürel değişimi teşvik etmek, ulaşım altyapısını iyileştirmek ve ortak turizm projeleri geliştirmek için ikili anlaşmalar yer alıyor. Bu tür girişimler sadece ülkeler arasındaki turist akışını artırmakla kalmayıp, aynı zamanda her iki ülkenin kültürel ve tarihi mirasının karşılıklı olarak anlaşılmasını derinleştirdi. Özellikle, bu ortak çabalar sayesinde Kazakistan ve Türkiye arasında seyahat eden turist sayısı artıyor.” dedi.

“ŞİÖ zirvesinde turizm konusu ele alındı”

Orhan Sancar, “Türk heyeti ile ŞİÖ zirvesine katıldığınızda turizm konusu ele alındı mı?” sorusuna ise “Evet, son ŞİÖ zirvesinde turizm konusu gerçekten ele alındı. Her iki ülkenin liderleri, turizmin ekonomik büyümeye ve kültürel bağlara önemli katkı sağlayabilecek bir sektör olduğunu vurguladılar.

Ortak pazarlama kampanyaları, yeni turistik ürünlerin geliştirilmesi ve her iki ülkenin vatandaşları için seyahat düzenlemelerinin basitleştirilmesi gibi çeşitli stratejiler araştırıldı. Her iki taraf da turizm potansiyelini artırmak için ortak programlar geliştirme niyetlerini ifade etti” yanıtını verdi.

Kazakistan ve Türkiye turizm bağlarını güçlendirmek için ortak etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Sancar, “Kazakistan ve Türkiye, deneyim ve en iyi uygulamaların değişimi, ortak etkinliklerin düzenlenmesi ve turistik rotaların tanıtımı yoluyla turizm alanında iş birliği yapabilir. Pazarlama, altyapı geliştirme ve her iki ülkenin turistleri için uygun koşullar yaratma alanlarında daha fazla iş birliği faydalı olacaktır” açıklamasını yaptı.

“Türkiye ve Kazakistan uzun süredir iş birliği yapıyor”

Kazakistan turizm pazarının Türkiye için önemine değinen Sancar, “Geçen yıl Türkiye, yaklaşık 826.000 Kazak vatandaşı ağırladı. Bu istikrarlı turist akışı, Kazakistan'ın Türkiye için büyüyen bir pazar olarak önemli. Kazak turistler, sadece turizm sektörümüzün büyümesi için değil, aynı zamanda ülkelerimiz arasındaki kültürel ve ekonomik bağları güçlendirmek için de çok önemli.

Türkiye ve Kazakistan uzun süredir turizm ve diğer sektörlerde iş birliği yapıyor. Birçok benzerliğimiz, değerlerimiz, geleneklerimiz, inançlarımız ve mutfağımız var. Türkiye'de birçok Kazak, Kazakistan'da da birçok Türk yaşıyor ve bu da yakın ilişkiler kuruyor. Bu süregelen karşılıklı sevgi, ekonomik dalgalanmalara rağmen Türkiye'ye olan talebi sürekli kılıyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'nin popülaritesine katkıda bulunan birkaç faktör var”

“İstatistikler, Türkiye'nin Kazakistanlılar için tatil destinasyonları arasında sürekli olarak lider olduğunu gösteriyor. Türkiye'ye turlar neden artan maliyetlere rağmen popülerliğini koruyor?” sorusu üzerine Sancar şu yanıtı verdi:

“Türkiye'nin popülaritesine katkıda bulunan birkaç faktör var: Benzersiz turistik teklifler, çeşitli hizmetler ve güçlü bir itibar. Coğrafi yakınlığı ve Kazakistan ile kültürel benzerlikleri de rol oynuyor. Türkiye, lüks tatil köylerinden uygun fiyatlı paketlere kadar çeşitli bütçelere ve zevklere hitap eden geniş bir tatil seçeneği sunuyor. Türk tatil köylerindeki ve otellerindeki yüksek hizmet standartları, olumlu seyahat deneyimlerini garanti eder ve Türkiye'nin güvenli ve misafirperver bir destinasyon olarak itibarını pekiştirir. Bu da tekrar ziyaretleri teşvik eder.”

Kazak turistler için Türkiye’deki popüler destinasyonlar hangileri?

Kazak turistler için Türkiye’deki popüler destinasyonları açıklayan Sancar, “Popüler destinasyonlar arasında Antalya, Bodrum ve Kapadokya yer alıyor. Ayrıca eko turizm ve aktif tatillere olan ilginin arttığını görüyoruz. Turistler genellikle tatilden bekledikleri deneyimlere göre destinasyonları seçerler. Antalya, güzel plajları, lüks tatil köyleri ve canlı gece hayatı ile seviliyor. İstanbul, modern ve antik cazibe merkezlerinin bir karışımını sunuyor.

Bodrum, muhteşem sahil manzaraları, hareketli atmosferi ve tarihi yerleri ile bilinir. Marmaris, turkuaz suları, manzaralı peyzajları ve su sporları olanakları ile popülerdir. Kapadokya, sıcak hava balonu turları ile ünlüdür. Farklı Türk tatil köyleri, Kazak misafirlere unutulmaz deneyimler sunmaya hazırdır ve mükemmel bir yaz tatili için gereken her şeyi sunuyor” ifadelerini kullandı.

“Hayallerimizden biri, Kazakistan'da incoming turizmi gerçekleştirebilmek”

Orhan Sancar PEGAS Touristic’in Kazakistan’daki büyüme ve tanıtım faaliyetleri hakkında ise,  “Bu konuda çeşitli planlarımız var. Kazakistan'ın farklı şehirlerindeki acentelerimizle görüşmeye, bire bir çalışmaya ve işi geliştirmeye devam ediyoruz. Eylül ayında büyük bir roadshow düzenlemeyi ve Taylandlı otelcilerle Kazak acentelerini bir araya getirmeyi planlıyoruz. Gelecekte Türk ve Vietnamlı otelciler için de benzer planlarımız var.

Ayrıca her yıl KITF fuarına katılıyoruz. Rüyalarımızdan biri, Kazakistan'da incoming turizmi gerçekleştirebilmek. Kazakistan, kış sporları, dağcılık ve açık hava sporları açısından zengin ve keşfedilmemiş bir coğrafya sunuyor. Bu nedenle, Kazak ortaklarımızla bağlarımızı geliştirmeye ve yeni turizm ürün ve hizmetlerini aktif olarak tanıtmaya devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.