Onur Air’den, görme engelli yolculara özel uygulama...

Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketlerinden Onur Havayolları, uçaklarda örnek bir uygulama başlattı. Uygulamaya göre, görme engelli yolcuların uçak yolculuklarında emniyetli uçuş yapabilmeleri için özel olarak güvenlik kartları hazırlandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Onur Air’den, görme engelli yolculara özel uygulama...

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Onur Havayolları, alkışlanacak bir uygulama başlattı. İşte Onur Air'in görme engelliler için başlattığı uygulamanın ayrıntıları... Görme engelli yolcuların, el yordamıyla güvenlik kartlarını rahatlıkla okuyabilmeleri için Braille alfabesi kullanıldı.

 

Uçakların koltuk ceplerine konulan safety card (güvenlik kartı) sayesinde görme engelli yolcular, acil durumlarda neler yapılması gerektiğini okuyarak öğrenebilecekler. Görme engelli yolculara yönelik güvenlik kartı uygulamasının fikir sahibi ise Onur Havayolları’nda görev yapan Kabin Amiri İsmail Gökay Eroğlu.

 

Görme engelli yolcular için güvenlik kartı yapılması gerektiği fikrini Onur Air Kalite Başkanlığı’na sunan Eroğlu’nun bu önerisi şirket yetkililerince oldukça beğenildi. Bir süre sonra güvenlik kartlarının hazırlanması için çalışmalara başlandı. Öncelikle güvenlik kartlarında bulunan grafik konular Türkçe ve uluslar arası ortak dil olan İngilizce olarak yazılı metin haline getirildi.

 

Yazılı metnin yetkili bir çeviri merkezinde görme engellilerin okuyabildiği nokta vuruşlu yazılara (Braille Alfabesi) çevirilmesi sağlandı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde uçaklara Braille Alfabeli (nokta vuruşlu yazı) güvenlik kartları konuldu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.