Online tur operatörlerine, ‘Hizmet Kalite Belgesi’...

Avrupa Komisyonu Sağlık ve Tüketicinin Korunmasından Sorumlu Üyesi AB Komiseri John Dalli, online seyahat acenta ve tur operatörlerine ‘Hizmet Kalite Belgesi’ verileceğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Online tur operatörlerine, ‘Hizmet Kalite Belgesi’...

Dalli, 8 Mart günü yaptığı bir açıklamada, sanal ortamda rezervasyon yapan tatilcilerin , seyahat acentaları üzerinden rezervasyon yapanlarla aynı seviyede denetim altında olmaları gerektiğini vurguladı. Dalli’yi dinleyen komisyon, online rezervasyonlarda tüketicinin korunmasına ilişkin kuralları genişleteceğinin sinyalini verdi.

 

Zira günümüzde internet üzerinden araştırma ve işlem yapan tatilcilerin sayısı her geçen gün artıyor. John Dalli, bu karardan küresel krizin yarattığı durgunluk ve internetteki daha ucuz seyahat önerilerini değerlendiren tatilciler nedeniyle zor günler geçiren seyahat acentalarının da faydalanacağını açıkladı.

 

AB çapında seyahat acentaları 1990 tarihli paket seyahat direktifi nedeniyle sıkı kurallara tabi tutuluyor, oysa aynı kurallar online setahat acentalarını yeterince etkilemiyor. Dalli, bu amaçla, online seyahat acentaları ve tur operatörlerine birer ‘Hizmet Kalite’ belgesi verileceğini belirtti. Dalli, bu belge sayesinde tüketicilerin ilk bakışta hangi online acentanın ‘AB Tüketici Koruma’ standartlarında olduğunu anlayabileceğinin altını çizdi. (tourexpi)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.