Ölü sezonu İranlı turist canlandırdı...

Nevruz Bayramı dolayısıyla ülkelerindeki 13 günlük tatili fırsat bilen çok sayıda İranlı turist, sınır kapılarından yurda giriş yaptı. Bazı turistler Van’dan uçakla Antalya, İzmir ve İstanbul’a giderken, bazı kafileler de Van’da kalmayı tercih etti. Van’da konaklayan İranlı turistler kentteki otel sahiplerinin ve esnafın yüzünü güldürdü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ölü sezonu İranlı turist canlandırdı...

İranlı turistler, 13 günlük Nevruz tatilini değerlendirmek amacıyla Türkiye’ye akın etti. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Salih Tatlı, Van’da 10’u turistik, toplam 34 otel bulunduğunu belirterek, "Bu otellerimizin tamamı İranlı turistlerle doldu. Otellerde ve misafirhanelerimizde toplam 5 bin yatak bulunmaktadır. Yatak kapasitesinin yetersiz kalması üzerine erkekler ve kadınlar ayrılarak, otellere yerleştirildi" dedi.

 

İranlı turistin eğlenmeyi ve alışveriş yapmayı tercih ettiğini bildiren Tatlı, "Van’da 20 Martta başlayan hareketlilik, bu ayın sonuna kadar devam edecek. Bazı gruplar Van’dan geçerek İstanbul Ankara ve İzmir’i tercih ediyor, bazı İranlılar ise burada tatilini geçiriyor" diye konuştu.

 

Kentteki bu hareketliliğin, sezon sonuna kadar devam etmesi umudunu taşıdıklarını bildiren Tatlı, şöyle devam etti: "Valimiz Münir Karaloğlu’nun desteğiyle uluslararası fuarlarda kentimizin tanıtımını sürdürüyoruz. Bu fuarların turist sayısının artmasında önemli bir etkisi bulunmaktadır. Yurt dışındaki fuarlarda Van standı büyük ilgi görüyor. Bizler turistlerimizi ağırlayabilmek için gereken her türlü alt yapıyı sağlamaya devam edeceğiz." Old Tuşba Turizm Seyahat Acentesi Bölge Müdürü Erkan Yılmaz, İran’lı turistlerin 13 günlük tatil sürecinde Türkiye’yi tercih etmeleri nedeniyle Van, İzmir, İstanbul ve Antalya’da büyük bir hareketlilik yaşandığını kaydetti.

 

Antalya’da kış nedeniyle durgun bir dönemin yaşandığını belirten Yılmaz, "Şu anda Antalya’daki tüm oteller İranlı turistlerle dolmuş durumda. Yaklaşık 30 bin turist şu an Türkiye’de tatil yapıyor. Bu durum, ekonomiye iyi bir canlılık getirdi. Ölü sezon İran turistle canlandı" dedi.

 

Van’a eşi ve çocuklarıyla geldiğini anlatan İranlı İbrahim Rızai, alışveriş yaptıklarını, kentin önemli güzelliklerini gördüklerini belirtti. İlk kez Van’da geldiğini, kentin büyüleyici bir güzelliğe sahip olduğunu anlatan Rızai, "İran’a yakın olması nedeniyle Van’ı tercih ettik. Artık tatillerimizi burada geçirmeyi düşünüyoruz" dedi.

 

-MAĞAZALARDA FARSÇA MÜZİK-

 

Piyasalardaki durgunluğun İranlı turistler sayesinde atlatıldığını ifade eden mağaza müdürü Özhan Karankaya ise İranlı turistler için indirim yapıldığını belirtti.

 

Mağazada, Farsça müzikler çalındığını anlatan Karankaya, İranlı turistlerin alışveriş yapmayı sevdiğini, satışların yüzde 100 oranında arttığını söyledi.

 

İranlı turistlerin rahat giysileri tercih ettiğini bildiren Karankaya, "Yaz sezonuna girmememize rağmen depolarda bulunan bütün yazlılıkları çakırdık.

 

Çok talep var. Umarım sezon boyunca bu hareketlilik devam eder" dedi.

 

-"NEVRUZUN OLAYSIZ GEÇMESİ ETKİLİ OLDU"-

 

İranlı turistlere rehberlik yapan Serdar Narin de Doğu Anadolu Bölgesi’nde Nevruz etkinliklerinin olaysız geçmesinin, turist sayısındaki artışı etkilediğini belirterek, şöyle konuştu: "Bölgede Nevruz etkinliklerinin sakin ve huzurlu geçmesi, turist sayının yüzde 50 oranında artmasını sağladı. Turistler, burada eğlence mekanlarının yetersizliğinden şikayetçi. Bölgedeki oteller, bu şikayetleri dikkate alarak düzenleme yapmalıdır." (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.