Olimpiyatlar öncesi, Erzurumlu esnafa İngilizce kursu...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesinde turistik eşya satan Oltu Taşı esnafına yönelik ücretsiz İngilizce kursu düzenleyecek. Erzurum'un en büyük Oltu Taşı hediyelik ve turistik eşya satıcılarının bulunduğu Rüstempaşa Çarşısı'ndaki 25 esnaf İngilizce eğitimi alacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Olimpiyatlar öncesi, Erzurumlu esnafa İngilizce kursu...

Erzurum, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları'na bütün gücüyle hazırlanmaya devam ediyor. Erzurum'un en büyük Oltu Taşı hediyelik ve turistik eşya satıcılarının bulunduğu Rüstempaşa Çarşısı'ndaki 25 esnaf İngilizce eğitimi alacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaklaşık bir ay sürecek kursta esnafın pratik İngilizce öğrenebileceğini kaydetti.

Kış ve kayak turizminde dünya markası olma yolunda ilerleyen Erzurum'da esnafın başta İngilizce olmak üzere yabancı dil öğrenmesine büyük önem verdiklerini anlatan Başkan Küçükler, "Amacımız kısa vadede 2011 Üniversite Kış Oyunları kapsamında şehrimize gelecek yabancı turist ve sporculara daha iyi hizmeti sunabilmek. Kurs sonunda esnafımızın çoğu belki tam olarak İngilizce konuşamayacak ama iş yerine gelen yabancı müşteriye, 'Hoş geldiniz' diyebilecek." dedi.

 

Kursların günde iki saat süreyle Pervizoğlu Mahallesi'ndeki Din Görevlileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nde yapılacağına vurgu yapan Küçükler, İngilizce dil eğitimini de İbrahim Hakkı Fen Lisesi öğretmenlerinden Recai Özsoy'un vereceğini dile getirdi. Başkan Küçükler, şehirdeki diğer esnaf grubundan da talep olması halinde yine İngilizce kursları başlatabileceklerini sözlerine ekledi. (Cihan)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.