Öger Tours'tan yeni tatil projesi
‘Aile birleştirme projesi’ ile yerli turistlerin yurt dışından tur alan yabancılar gibi Türkiye’de ucuz tatil yapmalarının önü açılıyor.
![Öger Tours'tan yeni tatil projesi](https://www.turizmaktuel.com/image-upload/news/oger-tours-tan-yeni-tatil-projesi_1480280273.jpg)
Türkiye'ye yılda 2 milyondan fazla turist getiren Öger Tur'un Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, önümüzdeki yılın yaz tatilinden itibaren “Aile birleştirme projesi” adı altında yeni bir tatil projesi hazırladıklarını söyledi.
Yeni proje hakkında Sözcü'nün sorularını yanıtlayan Rosati, yeni paketle ilgili talebin özellikle Almanya'da yaşayan ve tatillerini Türkiye'de geçiren Türk müşterilerden geldiğini söyledi. Paketin uygulanmasıyla birlikte yerli turistlerin tamamı değilse bile, yurtdışında akrabası olanlar, hem gurbetçi akrabalarının aldığı ucuz paketten yararlanacak, hem de onlarla birlikte tatil yapabilecekler.
AKRABASI DAHİL OLABİLECEK
Rosati'nin verdiği bilgilere göre, aile birleştirme paketinden Avrupa ülkelerinden herhangi birinde ikamet eden bir akrabası olanlar yararlanabilecekler. Örneğin Almanya'da ikamet eden bir Türk vatandaşı, Türkiye'deki otellerden birinde tatil yapmak üzere bir paket aldığında, Türkiye'deki tüm akrabaları bu pakete aynı şartlarda dahil olabilecekler. Rosati, Avrupa'da yaşayan Türklerin Türkiye'de annesi, babası, kardeşleri hatta kuzenleriyle birlikte artık kolaylıkla tatil yapabileceklerini söyledi.
UÇAK PARASI DA DÜŞÜYOR
Genel Müdür Rosati, ucuz paketten yararlanılabilmesi için en geç 2017 yılının ocak ayı sonuna kadar rezervasyonların yapılması gerektiğini, erken rezervasyon sayesinde yüzde 45 civarında indirimli tatil yapılabildiğini söyledi. Rosati, aile birleştirme paketiyle Avrupa'dan Türkiye'ye gidecek turistlerin paketinde uçak, otele transferler, konaklama ve rehber hizmetlerinin tümden yer aldığını, buna karşılık Türkiye'den katılacak akrabaların sadece otelde konaklama ücretini ödeyerek pakete dahil olabileceklerini, böylece genel paketten çok daha uygun tatil imkanı oluşacağını belirtti.
ALMAN TURİSTLERİ YUNANİSTAN KAPTI
Songül Göktaş Rosati, bu yıl Almanya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 40'ın üzerinde kayıp yaşandığını, bunda da yaşanan terör olaylarıyla Türkiye'den Almanya'ya yönelik yapılan olumsuz eleştirilerin etkili olduğunu söyledi.
Geçen yıl benzer durumun Yunanistan'da yaşandığını, Yunan siyasilerin Alman Başbakanı Merkel'i Hitler'e benzetmeleri nedeniyle Alman turistlerin Yunanistan rezervasyonlarını Türkiye'ye kaydırdıklarını belirten Rosati, “Bu yıl da tam tersi oldu. Terörden çok demokrasi ve ikili ilişkilerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Türkiye'ye gelecek Alman turist Yunanistan'a gitti” dedi.
KRİTİK DÖNEMDE MÜDÜR OLDUM
İş adamı Vural Öger tarafından kurulan Öger Tur, yaşanan mali sıkıntıların ardından 2010 yılında İngiliz turizm devi Thomas Cook Grubu'na satılmıştı. Songül Göktaş Rosati, Öger Tur Genel Müdürlüğü görevine geçen yılın sonbaharında geldiğini belirtirken, “Ne yazık ki turizm yönünden çok kritik bir dönemde yönetimi devraldım” dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: