Öger, "Kalbim hayır dedi ama aklımı dinledim"...

Öger grubuna ait Öger Tours tur operatörünü İngiliz Thomas Cook şirketine satan Vural Öger, Öger Tours’un satışıyla ilgili "Kızını veya oğlunu evlendiren bir Baba gibi hissediyorum" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Öger, "Kalbim hayır dedi ama aklımı dinledim"...

Öger, “Her yıl Kasım-Mayıs ayları arasında otellere ön rezervasyon yapabilmek için 40-50 milyon Euro ön ödeme yapmam gerekiyordu” diyerek, önemli bir noktaya dikkat çekti: “Dev tur operatörleri, otellere çok daha yüksek rakamlarda ön ödeme yaparak, olağan üstü indirimler alıyorlar. Aynı indirimleri bizim almamız mümkün değil. Kar marjının yüzde 1-3 arasında değiştiği bir sektörde bir iki puan daha fazla indirim alabilen güçlü sermaye, diğerlerinin işini çok zorlaştırıyor”

Vural Öger, her sektörde olduğu gibi, kendi grubunun şirketleri için de sürekli teklifler aldığını belirtirken, “Şirketin her zaman var olması için İngiliz Thomas Cook’a sattım” dedi.

Thomas Cook grubunda önemli bir görev üstlendi...

Vural Öger, “Avrupa’nın ikinci büyük tur operatörü grubu Thomas Cook’da çok onurlu ve prestijli bir görev üstlendiğini söyledi ve sözlerine ekledi: “Thomas Cook’un her türlü stratejik kararında bundan sonra benim de denetim kurulu üyesi olarak imzan olacak”.

Ankara sayı ve dövize bakıyor...

Ankara’nın turizm konusunda daha çok turist sayısı ve döviz girdilerine baktığını söyleyen Öger, Ankara’nın etkili ve uzun vadeli turizm planlarının eksikliğinden bahsetti: “Bu eksiklikleri bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da olmak üzere, yetkililere anlattım”. “Turisti kim götürüyor, kim getiriyor; iyi bakmak lazım” diyen Öger, “Türk tur operatörlerinin önemi konusunu ciddiyetle ele almak lazım” dedi ve bugüne kadar yapılan önemli bir hataya dikkat çekti:

“Bugüne kadar daha çok sayılara baktık. ‘Hasan getirmezse, Hans getirir’ dedik. Ama iki seçenek arasında Türkiye için önemli stratejik bir fark var”.

Vural Öger, olumsuz olarak algıladığı diğer konulara şöyle değindi:

“Sahil kıyılarının çoğunluğu beton tarlalarına dönüşmüş. Bugün hala önemli turizm bölgelerinin gelişimi için mega planlar yok. Artık Ankara için bu sektöre gerekli ilgiyi göstermenin zamanı geldi. Turizm sektörü hala stratejik bir sektör olarak görünmüyor, sayıya ve paraya bakılıyor”. (Hürriyet Avrupa)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.