Obama’nın hamlesi, İslam ülkelerinde turizmi canlandıracak...

ABD, ulusal stratejik belgelerinden İslami terörizm ifadesini çıkarıp, ABD'nin İslam dünyasına "Terör merceğinden" bakmadığını vurgulayacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Obama’nın hamlesi, İslam ülkelerinde turizmi canlandıracak...

ABD terörle mücadele yetkililerinin AP Haber ajansına yaptığı açıklamaya göre, Obama yönetimi, ülkenin en stratejik belgelerinde, ABD’nin İslam dünyasına "Terör merceğinden" bakmadığını vurgulayacak değişime gidiyor.

 

ABD’nin Milli Siyaset Belgesi (National Security Strategy) en son Bush döneminde yenilenmiş ve Bush’un ‘’önleyici savaş doktrini’’ ABD kırmızı kitabına girmişti. ABD’nin Bush tarafından güncellenen ve halen yürürlükte olan kırmızı kitabı, ‘’ABD’nin militan İslami radikalizme karşı mücadelesi, 21’nci yüzyılın ilk yıllarının en büyük ideolojik çatışmasıdır’’ ifadesi yer alıyor.

AP’ye konuşan kaynaklar, ABD’nin Kırmızı Kitabındaki güncellemenin devam ettiği ve birkaç haftaya kadar yeni versiyonunun yazımının tamamlanacağı bilgisi de verdiler.

‘İslami Terörizm’ kelimesinin kullanılmayacağının altını çizen hükümet yetkililer, ABD’li vatandaşların bu ülkelere olan bakış açısını değiştireceğini umuyorlar.

 

Obama, dış politikaya kendi damgasını vuruyor...

Buna göre ‘’ABD artık Müslüman ülkelerle sadece konuşma üslubunu değil, konuşulacak konuları da değiştirmek istiyor.’’ Obama yönetimi, Bush yönetiminin, İslam dünyası ile tüm ilişkisini ‘’terörle mücadele ve savaşı kazanmak’’ üzerine kurduğuna inanıyor.

İslam dünyası ile ilişkilerini artık ‘terör’ parantezinin dışına çıkarma isteği çerçevesinde Washington bu ay 40 ülkeden gelecek ekonomi ve iş dünyası temsilcileriyle yapılacak yatırım zirvesinde de İslam dünyası ile ticaretin geliştirilmesi imkanlarını konuşacak. Obama’nın Ulusal Güvenlik Konseyi üyesi Pradeep Ramamurthy, ‘’ABD’nin terörle mücadele eden bir ülke olarak bilinmesini mi istersiniz yoksa iş yapmak istenen bir ülke olmasını mı?’’ diye konuşuyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.