Nobel Barış Ödülü, turizmcilere verilmeli...

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, turizmcilerin farklı ülkelerden insanları bir araya getirebildiğine dikkati çekerek, ''Bu yılın Barış Nobel’inin verilmesi gereken kesim bana göre turizmcilerdir'' dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Nobel Barış Ödülü, turizmcilere verilmeli...

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında turizmcileri makamında kabul eden Vali Yüksel, 2009 yılında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle, turizmi hafife alan ülkelerin yolda kaldıklarını, ancak Türk turizmcilerinin geçen yılı büyük bir başarıyla tamamladığını söyledi.

 

Yüksel, şöyle konuştu:

''Turizmi iyi algılamayanlar, bunun neyi ifade ettiğini iyi tespit edemeyenler, bu yapıyı başka sektörlerle karıştıranlar, yarışın ortasında kaldı. Bazıları yarışın başında elini kaldırarak teslim oldu. Ama Antalyalı turizmciler olarak sizler çizginizi hiç bozmadınız, senenin başından itibaren ortaya çıkan gelişmelere rağmen fiyatlardan, kaliteden hiçbir ödün vermeden, zaman zaman fiyat hareketlerini, pazar hareketlerini geliştirmek ve değiştirmek suretiyle müthiş bir yıl yaşadınız. Geçen sene sizi çok keyifle izledim.''

Turizmin bir sektör olmaktan çıkarak endüstriye dönüştüğünü kaydeden Yüksel, 2010 yılının ekonomik şartlar itibariyle 2009'dan daha çetin ve sert geçebileceğini kaydetti.  Antalya'nın bir marka haline geldiğini dile getiren Yüksel, bu markanın daha da çeşitlendirilmesi, daha da renklendirilmesi, ve insanların dikkatlerini daha Antalya'ya çekmek için çalışılması gerektiğini belirtti.

    

Turizmcilerin 2010 yılına çok iyi bir giriş yaptığını anlatan Yüksel, ''Dün gece itibariyle Antalya'ya gelen turist sayısı 875 bin civarındaydı. Yani bir milyona gidiyor. Son beş yılın ortalamasına bakınca, bu tarihlerde bu rakamın yarısı kadar turist gelmiş. Bu müthiş bir atak. Antalya artık tercih edilen bir destinasyondur. Antalya'ya gelmek bir ayrıcalık olmuştur'' diye konuştu.

    

Antalya'da çok kaliteli oteller bulunduğunu dile getiren Yüksel, artık bu kalitenin çevre koşullarına da ulaştırılması zamanının geldiğini söyledi. Otellerdeki kalitenin Torosların eteklerine kadar ulaştırılmasını sağlayacaklarını kaydeden Yüksel, sosyal projeler hazırlayacaklarını ve turizmi sadece para için yapmadıklarını göstereceklerini ifade etti.

 

DÜNYA BARIŞINA KATKI...

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, turizm sektörünün dünya barışına da çok büyük katkı sağladığını ifade ederek, turizm sayesinde ''barış kültürü''nün de yaygınlık kazandığını belirtti.

Antalya'da bir havuzun başında İranlılarla ABD'lilerin birlikte oturabildiğini, restoranda İsraillilerle Filistinlilerin yemek yiyebildiğini vurgulayan Yüksel, ''Hepiniz bu yüzyılın barış elçilerisiniz. Bu yılın Barış Nobeli'nin verilmesi gereken kesim bana göre turizmcilerdir. Bu ödülü hak ettiğinize inanıyorum'' dedi.

    

Vali Yüksel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumartesi günü Antalya'ya gelerek bazı açılışlara katılacağını hatırlatarak, Başbakan'ın turizm haftasında Antalya'ya gelmesinin de kent turizmine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

    

Antalya İl Kültür Ve Turizm Müdürü İbrahim Acar da, ziyarette yaptığı konuşmada, Antalya halkının bütün kesimleriyle turizmle bütünleştiğini belirtti. Antalya'nın ''turizmin amiral gemisi'' olduğunu kaydeden Acar, Vali Yüksel'in de bu geminin kaptanı olduğunu söyledi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.