Nevruz'da 80 Bin İranlı, Antalya'ya gelecek...

İranlılar, Nevruz Bayramı'nda Antalya'ya akın edecek. Martta İran'dan havalanan 400 uçak, en az 80 bin turist getirecek. Acenteler ek uçak seferleri koydurmak için çalışırken, Antalya'daki otellerde şimdiden yer kalmadı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Nevruz'da 80 Bin İranlı, Antalya'ya gelecek...

Nevruz'da Antalya bayram edecek. Nevruz turizminin yeni gözdesi Antalya oldu. Bilban Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Bilban, 17 Mart - 1 Nisan tarihleri arasındaki Nevruz Bayramı için Türkiye'ye talebin yoğun olduğunu açıkladı. Bilban 'İran'dan ek uçak seferleri koyacağız. Tahran, Neşet, Urumiye ve İsfahan'dan uçuşlar gerçekleşecek' dedi.

 

DİYARBAKIR'I DA TANITACAK

Bilban, THY sponsorluğunda Kapadokya ve Diyarbakır'ın da tanıtımının yapılmasına karar verdiklerini açıkladı. Bilban, yakın tarihte 50 tur operatörünün Diyarbakır ve Kapadokya bölgesini incelemek üzere Türkiye'ye geleceğini söyledi.

 

OTELLER DE FULL ÇEKECEK

Kervansaray Hotel Kundu'nun Genel Müdürü Murat Abdullahoğlu da 'İki haftada İran'dan 400 uçak dolusu yani 80 bin turist, Nevruz için Antalya'ya gelecek. Yoğun talep karşısında, in yatak kapasitesini arttırdık. Diğer lüks konaklama tesislerinde de yer kalmadı. Turist sayısının artacağı konuşuluyor' dedi.

 

İRAN'DAN İTHAL AŞÇI

Antalya'da çoğu otelin ilk kez İranlı turist ağırlayacağını söyleyen Bilban 'Nevruz İranlılar için yeni yıl demek. Kalacakları otellerde özel yılbaşı yemekleri yapılacak. Yemeklerin hazırlanması için İran'dan aşçılar gidecek' dedi. (Ender TÜRKKAN - Mustafa KOZAK / ANTALYA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.