Muğla'nın nefesi, Antalya'nın ensesinde...

ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali İşletmesi Genel Müdürü Hamdi Güvenç, yeni pazar arayışlarının sürdürüldüğünü belirterek, "Muğla Türkiye'nin önemli ikinci turistik destinasyonu. Dolayısıyla bu bölgenin olması gereken, hak etmesi gereken yere bu yıl ağırladığı 3 milyon turistle geldiğini görüyoruz" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Muğla'nın nefesi, Antalya'nın ensesinde...

Türkiye'nin ikinci turistik destinasyonu... Bu yıl 3 milyon turist geldi. Güvenç, yürütülen çalışmalar kapsamında yeni pazar arayışlarına girdiklerini ve bu kapsamda çalışmalara yürüttüklerine işaret ederek şunları söyledi:

 

''Suriye, Kazakistan, Azerbaycan, İran, Bahreyn gibi ülkelerde çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalarımızın meyvelerini artık almaya başladık. Birinci hedefimiz ülkeleri belirlemekti. Hedef ülkelerimiz içerisinde Muğla'ya en çok yolcu İngiltere'den geldi ve ona özel önem ve ağırlık verdik. Turizm Bakanlığımızın da desteği ile bu yıl İngilizler bölgemize rekor sayıda geldi. İngiltere'nin en önemli tur operatörü Thomas Cook'un destinasyonları içerisinde birinciliğe yükseldik.

 
İkinci hedefimiz kitle olarak Kuzey Coğrafyasını Rusya ve BDT ülkelerini koymuştuk. Orada da artışlarımız her yıl yüzde 12'den aşağıya düşmedi. Kriz yılında bile yine belirli bir sayıda artışa yetiştik. Bu amaçla bizde yeni pazarlar arayışında bulunduk. Bunlardan bir tanesi de Suriye. Yeni açılan bir pazarda bütün Suriyeliler vizenin de kalkması ile birlikte uygun siyasi atmosfer sebebiyle Türkiye'ye yoğun ilgi gösteriyorlar.''

 

ALTERNATİF PAZAR ÇALIŞMALARI...

 

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ise turizm kalitesini artırmak için alternatif pazarlarda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Özer, Muğla'ya gelen turist sayısının bu yılın ekim ayı itibariyle 3 milyon 65 bin 609 olduğuna işaret ederek, ''Muğla olarak 3 milyon rakamına ulaşmak gibi bir hedefimiz vardı. Hedefimize 31 Ekim itibariyle ulaştık. Bölgemizde tatilini yapan 3 milyonuncu turisti, düzenlenen törenle ülkesine uğurladık. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

 

Turizm kalitesini artırmak için alternatif pazarlarda çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Özer, şöyle devam etti: ''Turizm çeşitliliğini ve kaliteyi artırmak için Suriye ve Kazakistan'da düzenlenen fuarlara katıldık. Bu fuarlarda tur operatörleri ile görüşmelerimizde ciddi bir yol kat ettik. Önümüzdeki sezonda Şam'dan Muğla'ya direk uçuş seferleri için bir çalışma yaptık. Önümüzdeki yıl bu uygulama ile Suriye'den Türkiye'ye gelen turist sayısında ciddi bir artış olmasını bekliyoruz.''

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.