Müberra Eresin İpek Yolu, güzergah üzerindeki ülkeler için önemli bir turizm potansiyeli taşıyor

Türkiye’de ilk kez İBB Kültür Dairesi Başkanlığı Turizm Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen, İpek Yolu Şehirleri Uluslararası Turizm İttifakı Konferansı'nın açılışında bir konuşma yapan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, uluslararası turizm iş birliği platformu olarak tasarlanan İttifakın, ortak katkı ve paylaşılan fayda prensibiyle üye şehirlerin daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir turizm gelişimini hedeflediğini ifade etti. 

29/06/2024 12:30
Müberra Eresin İpek Yolu, güzergah üzerindeki ülkeler için önemli bir turizm potansiyeli taşıyor

Konferansta konuşan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, uluslararası turizm iş birliği platformu olarak tasarlanan İttifakın ortak katkı ve paylaşılan fayda prensibiyle üye şehirlerin daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir turizm gelişimini hedeflediğini ifade etti. Eresin, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu hedefe uygun uluslararası forumlar, ortak tanıtımlar, endüstri eşleştirmeleri ve insan kaynakları geliştirme gibi faaliyetler aracılığıyla üye şehirlerin turizm sektöründeki iş birliğini artırmayı da amaçlamaktadır. Ülkemiz ve İstanbul turizminin gelişimi, kapsamlı ve etkin tanıtımı açısından bu hedeflenen faydalar çok önemlidir.

İpek Yolu’nun Atlas Okyanusu’ndan Çin’e, Avrupa’dan Asya’ya uzanan, sadece Ortaçağ dönemindeki eski bir ticaret aracı olmadığı, Batı ve Doğu kültürleri arasında etkileşim köprüsü olduğu, güncel dünya için ise; ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi açıdan büyük önem arz ettiği ayrı bir gerçektir. İnsanlık ve iktisat tarihinin en eski kurumsal yapılarından biri ve en önemlisi olan İpek Yolu; günümüzde bu güzergah üzerindeki ülkeler ve şehirler için önemli bir turizm potansiyeli taşımasının yanında kültürel mirasların yaşatılmasına da katkı sağlamaktadır.

İpek Yolu turizm potansiyelinin tanıtımı, tüm bu rotadan yararlanan ülkelerin iş birliğiyle mümkün olacaktır. Ekonomik kalkınma için; İpek Yolu üzerindeki ülkelerde, özellikle dünyada son zamanlarda yaygınlaşan kültürel mirasın turizmde değerlendirilmesi anlayışı özendirilmelidir. TÜROB olarak, İstanbul’un İpek Yolu Şehirleri Uluslararası Turizm İttifakına katılımının önemine inanıyor ve katılımcı ülkeler arasındaki karşılıklı turizm bağlarının geliştirilmesini bekliyoruz. İttifakla ilgili tüm çalışmalarda TÜROB olarak daima iş birliğine hazır olduğumuzun altını özellikle çizmek istiyorum."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.