Moskova ve Ankara, Rus turistlere yönelik özel broşür hazırlayacak

Rusya ve Türkiye, Türk topraklarına gelen Rus turistlerin karşılaştıkları sorunlar hakkında önleyici tedbirlerin yer alacağı bir broşür üzerinde çalışıyor.

04/09/2024 21:57
Moskova ve Ankara, Rus turistlere yönelik özel broşür hazırlayacak

Rusya Federasyonu İnsan Hakları Yüksek Komiseri Tatyana Moskalkova, Ankara'yla birlikte Türkiye'de tatil yapan Rus turistlere yönelik özel broşür hazırlayacaklarını açıkladı. Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu'nun yeni hizmet binası açılışında konuşan Moskalkova, "Çok ilgi çekici, ombudsmanların tarihteki ilk dokümanı olan ve 'Turistler İçin Broşür' olarak adlandırılan bir belge hazırlıyoruz. Turistlerin sağlık poliçesi düzenlemedikleri, yanlarına ne kadar para almaları gerektiğini, burada Rus banka kartlarının çalışmadığını bilmedikleri için zor durumlara düştükleri durumlarla karşılaşıyoruz" dedi.

Moskalkova, turistleri korumak ve önleyici tedbirler almak için Türk tarafıyla birlikte böyle ortak bir belge hazırladıklarını anlatarak yarın belge üzerinde istişarelerde bulunmak, onu revize etmek istediklerini belirtti. Moskalkova, broşürü tüm sosyal medya hesaplarında paylaşacaklarını ve tur acentelerine göndereceklerini kaydetti.

Etkinliğe Antalya Valisi Hulusi Şahin'in de katıldığına dikkat çeken Moskalkova, Sputnik'te yer alan habere göre, Şahin'in turistlerin yaşadıkları zor durumlarla ilgili birçok örnek verdiğini ve söz konusu belgenin ne kadar önemli olduğunu anladıklarını sözlerine ekledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.