Moda turizmi gümbür gümbür geliyor...

Dünyadaki son moda: Türkiye... Modacı Özlem Süer, "Moda hem ekonomi hem de kültür yaratır. Moda, turizm, satın almalarla üretim de yaratır. İstihdam da yaratır. Biz İstanbul gibi bir kente sahibiz. İstanbul başlı başına bir moda" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Moda turizmi gümbür gümbür geliyor...

stanbul Fashion Week kapsamında Kız Kulesi'nde düzenlediği defile ile dikkatleri üzerine çeken modacı Özlem Süer, Türkiye'de bir moda turizminin geliştiğini söyledi. Süer, "Moda hem ekonomi hem de kültür yaratır. Moda, turizm, satın almalarla üretim de yaratır. İstihdam da yaratır. Biz İstanbul gibi bir kente sahibiz. İstanbul başlı başına bir moda. Aynı zamanda gerçek anlamda modayla yan yana gelmesi hoş oluyor. Önümüzdeki senelerde moda için gelenlerin sayısı gittikçe artacak. İnsanlar yurtdışından birşeyler satın almak, moda alışverişi için gelecek, geldiğinde İstanbul'da tatil de yapacak. Tanınırlığımız daha da artacak böylece. Böylece moda turizmi yaratmış olacağız. Bu anlamda moda turizmi gümbür gümbür geliyor diyebiliriz" dedi.

 

PAZAR BÜYÜYOR...

 

Türkiye'deki moda pazarının gittikçe büyüdüğünü ifade eden Süer, "Türkiye'nin en büyük şansı üretimle iç içe olması. Ben endüstriyel kimlikten gelen bir tasarımcıyım dolayısıyla üretimin içinde büyüdüm. Üretmem çok kolay oluyor. Tasarlayıp, satıyorum. Bu da benim ülkemin bana kazandırdığı bir avantaj. Dünyanın birçok yerinde tasarımcılar zorluklar yaşıyor. Tasarımcılar daha da gelişecekler bu konuda. Ekonomi olarak Türkiye'de moda iyi duruma gelecek. Moda sayesinde istihdam ortamı yaratılacak. Ülkelerin stratejilerinde moda, müzik, futbol, var. Bizim modaya sahip çıkıyor olmamız ekonomimiz açısından doğru bir adım" şeklinde konuştu.

 

Defilesinin neden Kız Kulesi'nde olduğunu sorduğumuz Süer, sorumuzu şöyle yanıtladı: "İstanbul Kültür Başkenti projesinden destek alan bir fonla hazırlandı İstanbul Fashion Week. Bunu duyduğumda kentin bir dokusunu gösterimin içine katmayı istedim bu yüzden Kız Kulesi'ni tercih etmiş olduk. Hamoğlu Holding destek verdi böylece defilemizi gerçekleştirdik" (HT)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.