MITT Turizm Fuarı’nda, Türkiye için olumlu rüzgarlar esiyor...

Türkiye için her geçen yıl önemini artıran Rus pazarının göstergesi olan turizm fuarı MITT Moskova’da Türkiye için çok olumlu rüzgarlar esiyor. TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, 2010 yılında geçen yıla oranla Rus turist girişinde yüzde 10 oranında artış beklediklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
MITT Turizm Fuarı’nda, Türkiye için olumlu rüzgarlar esiyor...

Türkiye için olduğu kadar dünya turizmi açısından her geçen yıl önemini artıran uluslararası turizm fuarı MITT Moskova Fuarı’na Türk turizm sektörü adeta çıkartma yaptı.  

17-20 Mart tarihleri arasında yapılacak fuarda 150 ülkeden 3 bine yakın şirket katılıyor.  MITT Moskova Fuarı’nda toplam 1700  metrekarelik iki katlı bir stantla yer alan Türkiye’yi; Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan, konaklama tesislerine, seyahat acentalarından ulaştırma şirketlerine ve sektör temsilcilerine kadar çok geniş bir katılımcı grubu temsil ediyor.

25 milyar dolarlık seyahat harcaması potansiyeli ile önemli bir pazar konumundaki Rusya’nın Türkiye için de büyük önemi olduğunu belirten Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut şunları söyledi: “Rusya pazarı ile ilgili göstergelere kaynak oluşturan Moskova MITT Fuarı’nda Türk turizmi açısından çok olumlu izlenimler edinilmiştir. Çok geniş ölçekte fuarda yerini alan ve başarılı sunumlar yapan Türk turizm sektörüne yönelik ilgiden memnunuz. Küresel krizin olumsuz etkisine karşın Rusya pazarında geçen yıl küçük bir düşüş yaşayan Türkiye’nin, bu yıl yüzde 10 civarında bir artış sağlayacağını düşünüyorum. Sayısal artışın yanısıra, geçen yıl bu pazarda talebin azalmaması için fiyatlarında çok ciddi tavizler vermek zorunda kalan otellerimizin bu yıl katalog fiyatlarına yakın, iyi satışlar yapacaklarına inanıyorum.”

Rusya’dan Türkiye’ye 2009 yılında yaklaşık 2 milyon 700 turist gelmişti.

TÜROFED  Moskova MITT’de; Başkan Ahmet Barut, Genel Sekreter Gürel Aydın, yönetim kurulu üyeleri; Sururi Çorabatır, Osman Ayık, Gülçin Güner gibi isimlerle temsil ediliyor.    


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.