Mısır turizmi, inanılmaz artışlarla rekora doğru gidiyor...

Mısır turizm sektörü, uyguladığı akılcı turizm stratejileri ve tanıtım kampanyaları sayesinde baş döndürücü artışlar kaydediyor. Kaynak pazarların Herşey dahil konseptine olan talebi radikal değişikliklerle derhal cevaplayan ve Rus pazarı kartını doğru oynayan Mısır, bunun meyvelerini toplamaya başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mısır turizmi, inanılmaz artışlarla rekora doğru gidiyor...

Mısır’ın uyguladığı diğer doğru stratejiler ise, ülke turizmini ‘Piramitlere odaklanmış’ görüntüden kurtarıp, dalgıçlık, Nil nehir turları, safariler ve diğer tarihi ve kültürel değerlere yönlenmesi oldu. Güney Mısır’da bulunan Luksor kentinde bir konuşma yapan Mısır Turizm Bakanı Zohair Garranah, artış rakamlarından çok memnun olduğunu ama Mısır’ın hala hak ettiği yerde olmadığını belirtti.

 

Mısır’ı bu yılın ilk üç ayında 3,46 milyon yabancı turist ziyaret etti. Bu rakam, 2009’un aynı dönemine göre yüzde 29’luk bir artışa denk geliyor. Garranah, “Mısır’ın bu yılın ilk üç ayındaki turizm gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24’lük bir artış göstererek, 2,7 milyar dolara çıktı” dedi.

Mısır için turizm gelirleri hayati önem taşıyor zira Mısır’ın sadece 3 kalemi önemli ölçüde döviz getiriyor ülkeye. Bu kalemler sırasıyla turizm, doğrudan yabancı yatırım ve Süveyş Kanalı. Garranah’ın verdiği bilgilere göre, Mısır, kötü geçen 2009 turizm yılında, turizmden 10,76 milyar dolar gelir elde etti ve turizm sektörü toplam ülke istihdamının yüzde 12’sini yarattı. (tourexpi)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.