Mısır'da geleneksel Türk haftası başladı...

Mısır'ın başkenti Kahire'de "Türk Haftası"nın başlaması dolayısıyla Türk gecesi düzenlendi. Türk yemeklerinin ve Türk folklorunun tanıtıldığı geceye Türkiye'nin Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Mısırlı ve yabancı diplomatlar ve diğer davetliler katıldı

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mısır'da geleneksel Türk haftası başladı...

25 yıldan bu yana düzenlenen Türk Haftası programı, Kahire'nin Mısr el Cedid semtindeki Baron Oteli'nde gerçekleştirildi. Etkinlikler için Türkiye'den Kahire'ye gelen Oya Dans Grubu yöneticisi Oya Ölçen, Türkiye'yi tanıtma kapsamında Mısır'a geldiklerini ifade etti. Ölçen, "Yaşları 15 ila 30 arasında olan bale mezunu kızlarımızın folklor ve bale karışımı dansları ile Türkiye'nin belli başlı dansı olan göbek dansı ve aşçımızla bir bütün paket halinde dünyanın çeşitli ülkelerinde gösterilerde bulunduk" dedi.

 

Kenya, Nairobi, Malezya, Çin, Japonya, Hindistan ve Pakistan gibi çeşitli ülkelerde bu gösterileri tekrarladıklarını ifade eden Ölçen, Kahire'ye 18. gelişi olduğunu söyledi.

 

Aşçı Soner Keskin ise, Türk Haftası boyunca Türk mutfağının tanıtılacağını belirterek, "Bizim mutfağımız bildiğiniz gibi çok geniş. Mısır'la da paylaştıklarımızı düşünürseniz binlerce. Bugün kadınbudu, döner kebap, şakşuka gibi ürünlerle başladık. Her gün Türk mutfağına ait 8-10 çeşit ürün, sıcak-soğuk toplamda 20-25 kalem ürünü Mısırlı aşçılarla beraber hazırlıyoruz. Onlara kendi kültürümüzü öğretiyoruz. Güzel bir kültür alışverişi oluyor" diye konuştu.

 

Mısırlı Mugib Ruşdi ise, "Çok güzel bir fikir bu program. Baron Oteli'nin Türk gecesi düzenlemesi çok yerinde bir davranış. Özellikle Türkiye kültür, sanat ve lezzetli yemekler konusunda meşhur bir ülke. Türk gecesine Türk Büyükelçiliği, Mısırlı bazı diplomat ve gazeteciler davet ediliyor. Kanaatimce Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkiler, özellikle de ekonomik, siyasi, sanatsal, kültürel ve turizm alanlarında çok iyi bir seviyeye ulaştı son dönemde. Bu tür programlar iki ülke arasındaki bağlantıları daha

da güçlendiriyor. Biz de zaten bunu arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı. (İHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.