Mısır'da başladılar, Antalya'da devam ediyorlar...

Mısır'daki olaylar nedeniyle ülkeden ayrılan 850 turist Antalya'ya getirildi. Belçikalı turistleri Mısır'daki çeşitli havaalanlarından getiren dört uçak, 850 turisti daha Antalya'ya getirmek üzere bu ülkeye döndü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mısır'da başladılar, Antalya'da devam ediyorlar...

Mısır'da çıkan olayların ardından, bu ülkede tatil yapmak üzere tur operatörü TUI tarafından Mısır'a gönderilen turistler, TUI'nin kiraladığı uçaklarla Antalya'ya gelmeye başladılar.

 

Belçikalı bin 700 turistten yarısı, Uluslararası Antalya Havalimanı'na geldi. Neşeli oldukları gözlenen Belçikalı turistler Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Ela Quality ve Calista Luxury Resort oteller ile Kundu Turizm Bölgesi'ndeki Lara Barut Otelde konaklayacaklar.

 

Dört uçağın, Mısır'da kalan 850 Belçikalı turisti de gece yarısında Antalya'ya ulaştırması bekleniyor. Belçikalı turistlerin istemeleri halinde tatillerini Antalya'da sürdürecekleri, tatillerini sürdürmek istemeyenlerin ise bugün ülkelerine gönderileceği belirtildi.

 

Turistleri Antalya'da karşılayan TUI Ürün Müdürü Hakan Öztürk, Belçikalı turistlerin Antalya'da tatillerini sürdürebileceğini söyledi.

 

Belçikalı turistlerin Mısır'dan getiren yine TUI Grubu'na bağlı Jetair Fly uçak şirketi yetkilisi Belçikalı Dieter Bruneel de, vatandaşlarının Mısır'da güvenlik tehlikesi yaşadığını belirterek, ''Belçikalı turistlerin bu şartlar altında tatillerini sürdürmesi güvenlik açısından tehlikeliydi. Bu nedenle Mısır'ı terk etmeleri gerektiğine karar verdik. Antalya bizim için güvenli ve tatillerini sürdürebilecekleri çok güzel bir kent. Bu nedenle turistleri Antalya'ya getirdik'' dedi. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.