Mısır, 2 milyon Rus ağırladı...

Turizmde yaptığı tanıtım atağıyla Rus turist sayısını 2 milyona çıkaran Mısır Turizm Bakan Yardımcısı Amr Elezabi, Türk pazarından Rus turist çalmadıklarını söyleyerek "Rusların % 50'sini Türk acenteler taşıyor" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mısır, 2 milyon Rus ağırladı...

Son dönemde turizmde tanıtım atakları ve Rus pazarında Türkiye'den turist çaldığı iddialarıyla gündeme gelen Mısır'ın Turizm Bakan Yardımcısı ve Mısır Turizm Otoritesi (ETA) Başkanı Amr Elezabi, Rus pazarında Türkiye'ye rakip olmadıklarını söyledi. Elezabi, Rusya'dan gelen turist sayısının 2 milyona ulaştığını hatırlatarak gelen turistlerin yüzde 50'den fazlasının Türk acenteler tarafından taşındığını da sözlerine ekledi.

 
Elezabi, "Türkiye ve Mısır turizmde rakip ülkeler değil. Her ne kadar deniz-kumgüneş ve kültür gibi ortak ürünlere sahip olsak da biz kışın tercih edilen bir yaz destinasyonuyuz. Kış aylarında Türkiye bize rakip olamaz. Biz de yaz aylarında Türkiye'ye rakip olamayız" diye konuştu. Bu sene tanıtım için 40 milyon dolarlık bir bütçe ayırdıklarını da söyleyen Elezabi, Türkiye'den de turist çekme hedefinde olduklarını sözlerine ekledi. Elezabi, zaman zaman gündeme gelen Türkiye ve Mısır'ın ortak turizm paketleri hazırlaması konusunda hemfikir olmadığını da belirtti.

 

YÜZDE 20 BÜYÜDÜ

 
Mısır, son dönemde turizmde yaptığı ataklarla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl 12.5 milyon turist ağırlayan ülke bu yıl 14 milyon turist hedefliyor. 2009'da 10.5 milyar dolar turizm geliri elde eden Mısır'ın bu yılki hedefi ise 13 milyar dolara ulaşmak. Geçen yıl 27 milyon turist ve 21.3 milyar dolar turizm geliri elde eden Türkiye'ye yaklaşmasa da yıllık yüzde 20 turizm büyüme hızıyla Türk turizmciler tarafından dikkatle izleniyor. Bunun yanı sıra Rus pazarındaki Türk acentelerin de artık Mısır'ı Türkiye'ye rakip ülke olarak konumlandırması da bazı kesimlerin tepkisine neden oluyor.

 

 
TÜRK DİZİLERİ MISIRLI TURİST SAYISINI YÜZDE 20 ARTIRDI

 
 
Elezabi, Türk dizileri sayesinde Mısır'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 20 artarak 67 bin kişiye ulaştığını söyledi. Elezabi bu rakamın küçük gibi görünse de aslında önemli olduğunu söyleyerek "Mısırlılar arasında başka bir ülkeyi ziyaret etmek yaygın değil. Sadece dini seyahatler nedeniyle Suudi Arabistan'a gidiliyor. Türkiye ise dizilerin de etkisiyle Mısırlıların ziyaret ettiği ikinci ülke oldu." dedi. Elezavi vizelerin kaldırılması halinde her yıl yüzde 30 artış yaşanacağına da dikkat çekti. Son dönemde Türkiye'de de tanıtım atağına geçtiklerini ve Türkiye'den turist çekmenin de kendileri için önemli olduğunu hatırlatan Elezavi, Türkiye'den de 65 bin kişinin Mısır'ı ziyaret ettiğini açıkladı. Türkiye'de başlattıkları tanıtım kampanyaları hakkında bilgi veren Elezabi, Ramazan'da Mısır Esintisi adıyla İstanbul Feshane'de bu gece sona erecek etkinliklerle de tanıtım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. (Sabah)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.