Midtown Hotel, çevreci uygulamalarıyla öne çıkıyor...

Midtown Hotel, açıldığı günden beri benimsediği çevreci yaklaşıma uygun olarak 3R’nin gerektirdiği, geri dönüşüm, tekrar kullanım ve azaltım konularında her geçen gün geliştirmeler, süreklilik gösteren uygulamalar yapıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Midtown Hotel, çevreci uygulamalarıyla öne çıkıyor...

Midtown Hotel, bütün dünyanın doğayı koruma altına almak için kullandığı 3R prensibini benimseyen anlayışıyla enerji, su, kağıt,… tüketiminde net rakamlarla ifade edilen oranlarda tasarruf ediyor

3R nedir?

3R, doğayı korumak için yapılmasi gereken 3 davranışın birleşiminden oluşur.

RECYCLE (geri dönüşüm)

REUSE (tekrar kullanım)

REDUCE (azaltım)

Otel dış cephesindeki ısı ve ses yalıtımı ile, ısıtma ve soğutmada % 30 tasarruf sağlayan Midtown Hotel; hem odalarda hem de genel alanlarda, fotoselli, enerji tasarruflu aydınlatma ve elektronik paneller kullanımı ile %80 oranında gerçekleştirdiği elektrik tasarrufunu  artırarak sürdürmeyi hedefliyor.

Midtown Hotel, Türkiye’nin de imzaladığı Montreal Protokolü gereğince soğutma dolaplarında doğa dostu Hidrokloroflorokarbon (HCFCs) gazını kullanıyor. Minibarların tüm metaryalleri geri dönüşüm formatında üretildi. Minibar içinde kullanılan gazın içeriği de Ammonia – Water Solution ( %38w NH3),R717, doğa dostu, ozon tabakası için zararsız bir gaz. Isıtma ve sıcak su temini, % 107 enerji verimli, tam yoğuşmalı multi doğalgaz kazan sistemiyle  yapılarak, %40 oranında ekonomi sağlanıyor. Mutfaklarda  yağ tutucuları ile toplanan yağlar, toplama  varillerine aktarılarak geri dönüşüm sağlayacak firmalara iletiliyor. Atık piller de toplanarak, Belediye ve Çevre Bakanlığı’nın uygun gördüğü sertifikalı firmalara ulaştırılıyor.

 

Enerji tasarrufunun yanında, şirket iç ve dış yazışmalarının sadece elektronik posta yolu ile yapılmasıyla %80 oranında kağıt tasarrufu sağlanmış ve kullanılan kağıtlarında yine geri dönüşüm kutularına aktarılarak sertifikalı firmalara iletilmesi ile de hem geri dönüşüm hem de azalım alanlarında gelişme kaydedilmiş.

 

Genel kullanım alanlarındaki lavabo ve tuvaletlerde, odalardaki banyolarda kullanılan çevreci teknoloji ürünü musluklarla, suyun akış miktarı, şiddetini etkilemeden kontrol edilmekte ve misafirler suyun miktarında herhangi bir azalma hissetmezken, %60 oranında su tasarrufu elde edildi. Midtown Hotel, 3R anlayışına uygun olarak çevreci çalışmalarını geliştirerek uygulamaya, dünyayı korumak için üzerine düşeni yapmaya devam etme ediyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.