Mevlana Müzesi önünde köfteci krizi...

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, şehirde akşam saatlerinde sokağa çıkan ekmek arası köfte satıcılarının çevreye yaydığı kokunun turistleri rahatsız ettiğini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mevlana Müzesi önünde köfteci krizi...

Hijyenik olmayan koşullarda seyyar araçlarla satılan yiyeceklerle halkın sağlığının tehlikeye atıldığını belirten Karamercan, Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin bu durumdan şikayetçi olduklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'ne ve gerekli kurumlara şikayetlerini bildirdiklerini söyleyen Karamercan, "Halkın sağlığını tehlikeye atan ekmek arası köfte satan yerlerin kaldırılması konusunda acil çözüm bekliyoruz.

 
Yaklaşan Mevlana anma programları öncesi şehre yurt dışından binlerce turist gelmektedir. Turistlerin, yayılan kötü kokulardan rahatsız olmaları Konya açısından prestij kaybına neden olabilir. Lokantacılar olarak üzerimize düşen ne ise onu yapmaya hazırız. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden gerekli cezai uygulamalarını bekliyoruz" diye konuştu.

 

Denetlemeleri yapan polisin zabıtanın daha dikkatli olması gerektiğini belirten Karamercan, akşam saatlerinde daha da artış gösteren köftecilerin, denetiminin daha da artırılması gerektiğini dile getirdi. Karamercan, 20.00 sıralarında açılan kokoreç ve köfte satan yerlerin sabah 02.00-03.00'e üçe kadar satış yaptığını anlattı.

 

Kokoreç ve köftecilerin etrafına kötü kokular yaydığını vurgulayan Karamercan, "Konya'da 100'ün üzerinde büfe olarak açılan birçok yer yine lokantacılık yapıyor. Seyyar köfteci ve bazı lokantaların kasaplarda hazırlattığı köfteliklerde dana eti yerine tavuk taşlığı, dalak ve yağ gibi sakatat ürünleri kullanılıyor. Bu ürünler hijyenik olmayan şartlarda bayat ekmeklerle birlikte kıyma makinelerinde çekilerek hazır hale getiriliyor. Tavuk taşlığıyla hazırlanmış köfteliklerin büyük bölümü seyyar köfte tezgahlarında pişirilip vatandaşlara satılıyor.'' diye konuştu.

 

Turizm Platformu Başkanı Genel Sekreteri İsmail Topaloğlu ise özellikle Mevlana müzesi önünde kurulan seyyar köftecilerden turistlerin rahatsız olduklarını ifade etti. Seyyar köftecilerin bir bahçe içinde toplanması teklifinde bulunan Topaloğlu, "Seyyar köftecilik sadece bu bahçe içinde yapılabilir. Ayrıca turistlerin şehrimizden memnun kalabilmesi için restoran çalışanlarının da bir eğitimden geçmesi gerekiyor." dedi. (Cihan)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.