Metro Turizm'den, uçak konforunda business class hizmet...

Filosuna 30 Mercedes Travego 2+1 ekleyen Metro Turizm, Legend Hotel Polonezköy’de 02 Nisan günü düzenlenen bir törenle ilk 15 otobüsü teslim aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Metro Turizm'den, uçak konforunda business class hizmet...

Metro Turizm, Mercedes-Benz Türk A.Ş ve Mercedes-Benz Türk Bayii Has Otomotiv’den üst düzey yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen törende konuşma yapan Metro Ticari ve mali yatırımlar A.Ş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk “ müşteri memnuniyetini en üst seviyelerde ve konforlu bir yolculuk imkan sunmak için sürekli ar-ge çalışmaları yapıyoruz.

Mercedes’in Travego 2+1 serisini sahip olduğu konforla yolcularımıza güvenli ve rahat bir yolculuk sağlayacağımıza inanıyoruz. Sürekli servis kalitesini yükselterek Türkiye’nin en çok tercih edilen markası haline geldik. Müşterilerimize uçak konforunda rahat ve güvenli yolculuklar sunuyoruz. Kalitemizden asla ödün vermeyeceğiz” dedi.

Metro Turizm’den 15 milyon Dolar’lık yatırım…

 

Metro Turizm, yolcularına daha konforlu bir seyahat sunmak amacıyla satın aldığı 30 adet Mercedes Travego 2+1’e yaklaşık 15 milyon Dolar’lık bir yatırım yaptı. Törende konuşan Galip Öztürk “ İleriye bakmak , ileriyi görmek birinci önceliğimiz. Otobüsle taşımacılık Türkiye’de çok önemli bir noktada. Özellikle Türkiye’nin coğrafi koşulları düşünüldüğünde otobüsle taşımacılık daha da önem kazanıyor dedi. Gelecek dönem içerisinde artan nüfus oranı ile otobüsle seyahat eden insan sayısının daha da artacağını öngören Öztürk, Türkiye’nin önemli bir turizm merkezi olduğunu ve sürekli geliştiğini belirtti.

Karayolu taşımacılığının verdiği hizmet anlayışı ve konfor ile Devlete hiç yük olmadan ve hiç teşvik almadan kendi ayakları üzerinde durarak standartlarını gelişmiş ülke seviyesinin üzerine taşımış ender sektörlerden biri olduğunu belirten Öztürk, yaptığımız bu yatırım ile insana ne kadar değer verdiğimizin bir kez daha altını çiziyoruz dedi. Şu anda 15 milyon dolarlık bir yatırım ile 30 adet Mercedes 2+1 Travego aldıklarını ve Mercedes’den alacakları yeni araçlar ile bu sayıyı yıl içinde 100’e tamamlamayı planladıklarını belirtti. Metro Turizm olarak 2010 yılında 120–150 milyon TL arasında otobüs ve karayolu taşımacılığını kapsayan genel bir sektör yatırımımız olacak. ” dedi.

Legend Otelde gerçekleşen Organizasyona kısa bir konuşma ile katılan Metro Turizm CEO’su Ömer Bilgiseven ‘‘En çevreci en konforlu yolculuğun otobüs ile mümkün olduğunu ve gelecek dönem içinde karayolu taşımacılığına ilginin daha da artacağını ifade etti. Freiberg Üniversitesinin yaptığı araştırmaya göre Çevre ve konfor açısından bakıldığında havayolu 6,6, Denizyolu 2.2, demiryolu 2.5 ile otobüse oranla daha fazla sera gazı salınımı yapmaktadır. Bu anlamda Türkiye’nin Kyoto protokolü ile yaptığı anlaşma gereği 2013 yılına kadar 130.000 metreküp daha az sera gazı salınımı yapması gerektiğini ifade etti.

Bu açıdan en çevreci ve en konforlu yolculuk otobüs ile mümkündür dedi. Metro olarak hedefimiz orta vadede 25 milyon yolcu sayısına ulaşmak. Bugün Avrupa standartlarının üzerinde hizmet veriyoruz. Uçaklarda sağlanan konforu otobüslere taşıdık. Yaşanan ekonomik çalkantılarda gelir düzeyi düşen insanların daha ucuza ama bir o kadar da yüksek konforda seyahat etmesini sağlıyoruz’’ dedi.

Törende sektöre dair kısa bir bilgi veren Mercedes Benz Satış ve Pazarlama direktörü Süer Sülün ‘‘ Geçen sene Türkiye’de tüm sektör ve tüm markalar 607 tane otobüs aldı. Şu anda Metro yaptığı 30 araçlık yatırım bu yatırım ile geçen seneki toplam pazar ve toplam markaların % 5 ini bir seferde gerçekleştiriyor, filoya katılacak yeni araçlar içinde görüşmelerimiz devam ediyor ‘’dedi.

 

Yolculara maksimum rahatlık sağlamak için üretilen seri de 38 koltuk 2+1 düzende yerleştirilmiş. İleri teknoloji ile üretilen ve Metro’nun filosuna katılan yeni seride yolcular için her koltukta tv ekranı-çok kanallı müzik ve sinema sistemleri, radyo yayını, multimedya ve internet gibi yolculuğu sıkıcı olmaktan kurtaracak tüm detaylar düşünülmüş. Kablosuz interneti kullanabilen yolcular otobüslerde bulunan şarj ünitesi ile dizüstü bilgisayarlarını yol boyunca şarj edebilecekler.

 

Metro Turizm yılda 13 milyon yolcu taşıyor…

 

Geçtiğimiz yılı 450 milyon TL ciro ile kapatan Metro Turizm yeni yatırımlarla birlikte bu yılsonunda ciroda yüzde 15’lik bir artış bekliyor. Yeni alınan Mercedes Travego 2+1’lerle filosundaki otobüs sayısını bin 250 otobüse ulaştıran Metro, Türkiye’nin en yaygın ağına sahip seyahat firması.  Yılda 13 milyon yolcu taşıyan Metro Turizm toplam Türkiye yolcususun yüzde 20’sini taşıyor. Türkiye’nin 76 iline ulaşım sağlayan Metro Turizm bin 100 acente ile hizmet veriyor.

Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Azerbaycan gibi yakın komşu ülkelere de yolcu taşıyan Metro, 2010’da vizelerin kalkması ile Suriye, Ürdün gibi Arap ülkelerine, Ermenistan ve Hac Yoluna’da yolcu taşımayı planlıyor…

Metro Turizm tüketici odaklı yönetim anlayışıyla bugün Türkiye’nin en büyük taşımacılık şirketi haline geldi. Filoya yeni katılan 30 adet Mercedes Travego 2+1’ler sahip oldukları BlueTec Dizel teknolojisi ile çevreyi de koruyor. Sürekli servis kalitesini yükselterek Türk halkının en çok güvendiği markalar arasına giren Metro hem insana hem de çevreye saygı prensibi ile yola devam ediyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.