Mete Vardar: Niye Türkiye'ye 100 milyon turist gelmesin?

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, "Son 3 senede yaşanan dış etkenlere rağmen bugün 60 milyon turist hedefimizin olması çok değerli. Şehirleşme açısından diğer unsurlarla yapılaması gereken çok şey var. Bu konuda orta ve uzun vadede planlamalar yapılaması gerektiğini düşünüyorum. Niye 100 milyon turist gelmesin? Ama şehirlerin altyapısıyla ilgili orta ve uzun vadeli planlamalar yapılmalı" dedi.

10/10/2024 15:27
Mete Vardar: Niye Türkiye'ye 100 milyon turist gelmesin?

İstanbul Turizm Fuarı kapsamında düzenlenen “2024 Yılı Sezon Değerlendirmesi, 2025 Yılı Beklentileri” panelinde konuşan Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Jolly’nin Türkiye’de satılan paket turların yüzde 50’sini oluşturduğunu söyledi.

İstanbul Turizm Fuarı kapsamında “2024 Yılı Sezon Değerlendirmesi, 2025 Yılı Beklentileri” isimli panel düzenlendi. Turizm yazarı Emir Hepoğlu’nun modertörlüğünü yaptığı panele AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Oğuz Özkardeş, Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Schmetterling CEO’su Ömer Karaca katıldı.

“FTI’ın iflasıyla sorun yaşadık ama toparladık”

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar “Pandemi sürecinde dünyanın diğer turizm ülkelerinden daha az sıyrıkla atlatılmasında TGA’nın büyük katkısı oldu. 2024 yılına girerken ciddi hedeflerle başladık. Şu an son çeyreğe girdiğimiz noktada hedefimize çok az bir fark kalarak yılı bitireceğiz gibi gözüküyor. Türkiye’ye 1 milyondan fazla turist getiren FTI’ın batmasıyla bir sorun yaşadık ama Ağustos-Eylül aylarından itibaren dolulukların yükseldiğiniz görüyoruz” dedi.

“Niye 100 milyon turist gelmesin?”

Turizmin gelişmesi için şehirlerin altyapısıyla ilgili planlamalar yapılması gerektiğini söyleyen Vardar, Turizmgüncel'de yer alan habere göre, “Dünyanın en iyi turizm ülkesi olduğumuzu biliyoruz. Türkiye deniziyle, tarımıyla tüm ekonomik diğer gereksinimleriyle çok önemli bir turizm ülkesi.

Son 3 senede yaşanan dış etkenlere rağmen bugün 60 milyon turist hedefimizin olması çok değerli. Şehirleşme açısından diğer unsurlarla yapılaması gereken çok şey var. Bu konuda orta ve uzun vadede planlamalar yapılaması gerektiğini düşünüyorum. Niye 100 milyon turist gelmesin? Ama şehirlerin altyapısıyla ilgili orta ve uzun vadeli planlamalar yapılmalı” diye konuştu.

Jolly, Türkiye’de satılan paket turların yüzde 50’sini oluşturuyor

Jolly’nin Türkiye’de satılan paket turların yüzde 50’sini oluşturduğunu belirten Vardar, “Şirketimizde 13 departman ve bu 13 departmandaki her departman bu seneyi kendi bütçesinin üstünde bitirdi. Ticaret çok önemli. 5 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Çok değerli kişilileri sektöre kazandırıyoruz. Sadece para kazanmak için yapmıyoruz işimizi. Jolly neredeyse paket turda sektörün yüzde 50’sini sağlıyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.