Mesleki yeterlilik sistemi, 2011'de başlayacak...

27 Şubat'ta TRT Turizm ve Belgesel Kanalında yayınlanan 'Turizme Yön Verenler' programına konuk olan Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkan Yardımcısı Hüsnü Gümüş, sektöre dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mesleki yeterlilik sistemi, 2011'de başlayacak...

Gümüş, turizm çalışanlarına yükselme imkanı verecek 'Mesleki yeterlilik sistemi'nin, 2011 yılında devreye gireceğini açıkladı.  Gümüş, 8 kademeli olan bu yeterlilikte sertifikasyon sistemiyle turizm çalışanlarının yükselebileceğini de vurguladı. Turizm Bakanlığı Tanıtma Eski Genel Müdürü olan Hüsnü Gümüş, Turizm bakanlığının 1999’da 20 Milyon Dolar olan tanıtma bütçesinin 140 Milyon Doların üzerinde olmasını sevindirici bulduğunu, bu tutarın tanıtmaya harcanmasının karşılığında 22 Milyar Doların elde edilmesini büyük bir başarı olarak gördüğünü açıkladı.

“Dünyayı yerinden oynatacak dayanak enformasyon ve iletişim sistemi. Onu okuyabilecek onu yapabilecek gençler istiyoruz" diyen Gümüş, sözlerini şöyle sürdürdü:“Ülkemizde yüzün üzerinde Turizm Yüksek Okulu ve Fakülte var. Ancak yapılan araştırmaya göre bu fakültelerde kendi içinden gelen yöneticiler yok. Turizm okullarında turizm mühendisleri, yöneticileri, yazarları ve gazetecileri de yetişmeli; Buraları bitirenler sadece otellerde değil turizmle ilgili tüm kuruluşlarda, belediyelerde ve bakanlıklarda görev alabilecek şekilde eğitim almalılar.”

 

Türkiye'nin kongre turizminde büyük organizasyonlara ev sahipliği yapması gerektiğinin altını çizen Hüsnü Gümüş, "Toplantı turizmi tüm illerimize yayılmalıdır. Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu F.I.J.E.T.’in 52’nci Dünya kongresi Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun destekleri ile 03 Ekim-10 Ekim arasında tüm dünyadan 250 den fazla üyenin katılımı ile İstanbul ve Bodrum’da yapılacak” dedi. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.