Mert Okan: Bilinçli bir turizm için çalışmalıyız...

Sultanahmet bölgesinin dokusu ve turizme zarar veren işyerleri Sultanahmet’in dışına taşınmalıdır. Destinasyon tanıtımı icin zaten çeşitli oteller, kurumlar ve dernekler çeşitli fuarlarda ayrı ayrı katılmaktadır.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mert Okan: Bilinçli bir turizm için çalışmalıyız...
Orka Royal Hotel Genel Müdürü Mert Okan Turizm Aktüel'e yaptığı açıklamada,2010 yılında ilk 9 aylık surecte, İstanbul'a gelen turist sayısında yüzde 6-7 azalma olsa da   son 3-4 aydır ciddi doluluk yaşandı, oteller yüzde 90 - 100 arasında artan taleple hep doluydu. Ocak-Eylül 2010  doluluğun düşük olmasının nedeni ise kıs ayları ve kur nedeniyle yaşanan  hava trafiğinin kapatılmasından kaynaklanmaktadır. 

Bölgenin alt yapısı gözden geçirilmeli...
İstanbul'un  bir turizm merkezi olarak, önümüzdeki 5 yıllık süreçte de  her yıl artan ziyaretci sayısı ile yükselişini devam ettireceği görüşündeyim. Sultanahmet, tarihi yarımada da asırlar boyu imparatorluklara evsahipligi yapan, sonrasında  kuyumculuk, matbaa, ayakkabı ve diğer mal üreten sektörlerin merkezi olup, tekrar  turizm sayesinde  kabuk değiştirmeye baslayarak, eski ve değerli bir elbisenin üzerine ne bulduysa takıp, takıştıran bir kadın gibi ... 
Bölgenin alt yapı olarak genel sorunları tespit edilerek, belediye, valilik, mesleki sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve otelciler olarak bir arada  Sultanahmet’e yakışan  projeler gelistirilmeli, bu projeler planlanarak  hayata geçirilmeli. Ulaşım, ana ve ara yollar, sokaklar çevre düzenlemesi, aydınlatma, yönlendirme ve tabelalar, diğer alt yapı unsurları, binaların dıs cepheleri yeniden düzenlenmelidir.

Özel standlar tasarlanmalıdır
Sultanahmet için büyük ve özel bir stand tasarlanarak, bu standın içinde Sultanahmet’in tarihi ve kültürel zenginliği ile otellere yer verilebilir.
Sultanahmet'te bulunan Turizm Danışma bürosu pilot bir uygulamaya tabi edilerek, en çok gelen ziyaretçilerin ana dillerini konuşabilen eğitimli ve bölge hakkında  tüm bilgiye  sahip, personel istihdam edilebilir. Sultanahmet turizm danışma  fuarlarda da yeralabilir, tanıtıma katkı sağlayabilir.

Tarihi bölge, halkın beyinlerine kazınmalı
Sultanahmet’i insanların kafasına kazıyacak, kısa, anlamlı bir slogan bulunarak, sadece fuarlarda değil, yılın 365 günü yurtiçi ve yurtdışında çeşitli yerlerde bu slogan kullanılabilir.
Baska ülkelerdeki benzer, eski şehir merkezi  destinasyonlarla kardeş destinasyon projesi  geliştirilip, uygulanabilir. Sultanahmet için yapılacak çok şey var, öncelikli olarak, Sultanahmet için bilinçlenmemiz, çevremizi bilinçlendirmemiz sonra bu bilinçle başlamamız önemli. (shf)
 
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.