Merkel'in İstanbul turu...

Almanya Başbakanı Angela Merkel dün İstanbul’da kentin tarihi ve turistlik mekânlarını gezdi, Alman Lisesi ve Alman Kilisesi’ni ziyaret etti. İstanbul’da Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Alman Lisesi ve Alman Protestan Kilisesi’ni gezen Merkel, bir gazete bayisine giderek tokalaştı ve hatrını sordu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Merkel'in İstanbul turu...

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da eşlik ettiği gezide Almanya Başbakanı Merkel’in ilk durağı Ayasofya Müzesi oldu. Kaldığı Çırağan Sarayı’ndan saat 09.20’de geniş güvenlik önlemleri altında Ayasofya Müzesi’ne gelen Merkel’e, Müze Başkanı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun bilgi verdi.

Merkel, müzenin kapısında kendisine sevgi gösterisinde bulunan ve aralarında Almanların da olduğu turistlerle İstanbullulara el salladı. Meydandaki gazete bayisine uğrayıp satış yapan Zafer Kaya ile tokalaşan Merkel, geniş güvenlik önlemleri altında Sultanahmet Camii’ne kadar yürüdü. Merkel, gazetecilerin isteği üzerine, camiyi arkalarına alarak, Bağış ve Günay’la birlikte poz verdi. 

Alman Lisesi’nde alkışlarla karşılandı...

Merkel’in Sultanahmet Camii gezisi sırasında içeri sadece Alman basını alındı. Başını örtmeyen ve galoş giyerek camiyi gezen Merkel’e İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı bilgi verdi.  Merkel’e, Almanya’nın Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Türk kökenli Alman Milletvekili Sevim Dağdelen, Almanya’da yaşayan Türk yazar Dilek Güngör de eşlik etti.

Merkel’in üçüncü durağı, Beyoğlu’ndaki Alman Lisesi oldu. Girişine “Herzlich Willkommen-Hoş Geldiniz” yazılı pankart asılan bahçede öğrenciler Merkel’i alkışlarla karşıladı. Merkel, daha sonra Goethe Enstitüsü dil öğretmenleriyle bir süre görüştü, ardından Özel Alman Lisesi öğrencileri ve öğretmenleriyle bir araya geldi.  Beyoğlu Tepebaşı’ndaki Alman Protestan Kilisesi’ne geçen Merkel, rahip Holger Nollman ve Alman Katolik kilisesi rahibi Aloys Butzkamm ile  buluştu.  Merkel, Türk-Alman Ekonomik Forumu’nun ardından Türkiye’den ayrıldı.

 

Gerek duyan başını örter...

Merkel’e Sultanahmet Camisi’ni gezdiren müezzin Durmuş Akbulut, Merkel’in camiye başını örtmeden girmesine ilişkin bir soru üzerine, camiye ziyaret için gelenlerin başını örtmesinin mecburi olmadığını, arzu edenlerin cami girişindeki örtüleri kullandığını belirterek, ziyaretin namaz vaktinde gerçekleşmediğini anımsattı. Turistlerin de çoğu zaman başını örtmeden camiyi ziyaret ettiğini kaydeden Akbulut, “Ziyaretçilere ’Burası mabettir, Allah’ın evidir’ diye anlatırız” dedi. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.