Merkel'in 2 günlük ziyaretine, en çok turizmci sevindi...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Merkel'in ziyaretinin, Uluslararası Berlin Turizm Borsası'nda (ITB Berlin Fuarı) yapılan 1 milyon Euro'luk tanıtım bütçesine denk olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Merkel'in 2 günlük ziyaretine, en çok turizmci sevindi...

"Alman şansölye, tarihî yerleri gezerek hem vize konusunda hem de diğer konularda Başbakan ile ılımlı ve neşeli bir tablo çizerek birçok insanın aklına tekrar Türkiye ve İstanbul'u getirdi, insanlara ülkemizi özendirdi." dedi. ITB Berlin Fuarı'nda Türkiye partner ülke ilan edilmişti. Bu sebeple sokaklardaki panolarda, televizyon reklamlarında ve 150 bin metrekarelik fuarın dört bir yanında Türkiye'nin çeşitli posterleri ve görüntüleri yer almıştı.

 
"Bir benzeri de bu iki günlük ziyaretle gerçekleşti." diyen TURSAB Başkanı, etkili dış politikanın sektörün Yunanistan ve İspanya ile olan rekabetinde de Türk turizmcilere motivasyon sağladığını aktardı. Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkenin Almanya (4,5 milyon kişi) olduğunu hatırlatan Ulusoy, artık fiyat indirmeyen güçlü Türk turizm sektörünün dünyada kabul gördüğünü kaydetti. Geçen salı günü Ankara'dan İstanbul'a geçen Alman Başbakanı Merkel, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ni gezmişti. (Zaman)

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.