Merian Dergisi, Ocak 2010 sayısını tamamen İstanbul’a ayırdı...

Almanya’da yayımlanan Merian Dergisi Ocak 2010 sayısını tamamen İstanbul’a ayırdı. Almanca yayımlanan nitelikli bir gezi dergisi olan Merian’ın İstanbul sayısında şehir mimari, edebi, coğrafi ve kültürel açıdan kısaca fakat dolu dolu anlatılmış.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Merian Dergisi, Ocak 2010 sayısını tamamen İstanbul’a ayırdı...

Merian Dergisi’nin dosyasının en sükseli kısmı Orhan Pamuk’la Masumiyet Müzesi merkezli bir söyleşiyi barındırması.  Orhan Veli’nin “İstanbul’u Dinliyorum”unun Almanca tercümesi eşliğinde fotoğraflar (Boğaz, Ortaköy, Adalar) geçidiyle başlayan dosyada inceleme yazıları da var. Şehrin konut sorununu, gecekondulaşmayı, bir yandan yükselen gökdelenleri, Marmaray ile tekrardan gündeme gelen antik kalıntıları inceleyen yazının ardındansa seyyahların favorisi Pera geliyor. Ayrıntılı bir Beyoğlu derlemesi yapılmış.
 
Kapalıçarşının 5 sayfaya yakın fotoğraflı sunulmasını, Pamuk’un Masumiyet Müzesi ve ardından Saraylar dosyası takip ediyor. Bizans kalıntılarının ve eserlerinin izinin sürüldüğü tarihi/mimari yazı ise İstanbul’u imparatorluklara ait geçmişiyle birçok metropolden ayıran yönlerine vurgu yapıyor. Dosyanın sonunda Karadeniz olsun, Adalar olsun doğal güzellikler ve sayfiye yerleri öne çıkartılırken adres listeleri ve şehir haritası da ek olarak verilmiş.
 
Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili konuyla ilgili olarak,
“MERIAN gibi Almanya’nın seçkin bir dergisinin yılın ilk sayısını tamamen İstanbul’a ayırması 2010 Kültür Başkenti için iyi bir başlangıç. Berlin Kültür Müşavirimiz Hüseyin Gazi Coşan’ın gayretleriyle ortaya çıkan bu özel İstanbul sayısı, İstanbul’un tanıtımında, zengin içeriğinden dolayı, nitelikli bir rol oynayacak. İstanbul’la ilgili bu tür yayınların artması için çalışmalarımıza devam etmekteyiz”  dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.