"Memleketim Antalya’ ile sıradışı bir kampanya başlatılıyor...

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) “Memleketim Antalya” sloganıyla “sıra dışı” bir tanıtım kampanyası başlatıyor. ATAV Başkanı Nizamettin Şen, yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar Antalya'nın tanıtımını geleneksel materyaller kullanarak yaptıklarını, zaman zaman turizm çeşitliliğini öne çıkardıklarını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"Memleketim Antalya’ ile sıradışı bir kampanya başlatılıyor...

Likya yürüyüş yolu, Saint Paul Patikası, golf ve futbol turizmi, mavi yolculuk gibi tanıtım kampanyaları gerçekleştirdiklerini hatırlatan Şen, Antalya mutfağını tanıtan yemek kitabından alınan bölümlerle oluşan kitapçığın son olarak Fince ve İsveççe basılarak 8 dilde yayımlandığını belirtti.

 

Nizamettin Şen, yeni kampanyayla ilgili şu bilgileri verdi: “Antalya'nın doğal ve tarihi zenginliklerini ayrı ayrı kitapçıklar halinde sunmayı hedeflediğimiz 'Memleketim Antalya' serisinin ilki olan 'Endemik Çiçek ve Bitkiler'i Almanca yayımlayarak 10 Martta Berlin'de ITB Fuarı'nda dağıtmaya başlayacağız. Daha önce yayınlanan 'Türkiye'nin Bitki Rehberi' kitabından yararlanılan kitapçıkta Antalya'nın endemik bitkiler açısından ne kadar zengin olduğunu gösteren bilgiler ve bunlardan örnek resim ve açıklamalar yer alıyor.

Bütün Avrupa ülkelerindeki toplam endemik bitki sayısı 2 bin 750 iken Türkiye'deki endemik bitki sayısı 3 bin 300'dür. Antalya'da bulunan endemik bitki sayısı ise 550'dir. Endemik bitkilere verilen isimler Antalyensis, Pamphylicum, Antalya Krokus gibi yöre adlarıyla anılıyor. Expo 2016 Antalya'nın çocuk ve çiçek temasıyla da öne çıkacak olan Antalya'nın bu doğal zenginliği farklı tanıtım fırsatı doğurmuş bulunuyor. Kitapçığın arka yüzünde Expo 2016 Antalya logosu yer alıyor.”

Nizamettin Şen “Memleketim Antalya” serisinin bundan sonraki temalarını “Antalya'nın kuşları”, “Antalya'nın anıt ağaçları”, “Antalya'nın yörük dokümanları” olarak planladıklarını ifade etti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.