Medikal turistler en çok, estetik ameliyat için geliyor...

Son yıllarda sağlık sektöründe yaşanan olumlu gelişmeler ve büyük yatırımlar ile beraber dünyanın önde gelen sağlık turizmi destinasyonlarından biri olan Türkiye, son dönemde estetik, saç ekimi ve tüp bebek ve kısırlık tedavilerinde yurtdışından gelen medikal turistler tarafından tercih ediliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Medikal turistler en çok, estetik ameliyat için geliyor...

Özellikle kısa vadede estetik turizminde dünyada ilk beş ülke arasında yer alması beklenen Türkiye’de hastaneler, ileri teknolojiye sahip tedavi yöntemleri ve Avrupa ve Amerika’ya oranla daha ucuz hizmet kalitesi ile saç ekimi, tüp bebek ve kısırlık tedavilerinde de iddiasını dünya genelinde artırıyor.

SOLIS Sağlık Turizmi Danışmanlığı Kurucu Ortağı Aslı Tolon, “Yabancı medikal turistler Türkiye’deki hastanelerde estetik, tüp bebek&kısırlık ve saç ekimi tedavilerine sıklıkla rağbet ediyorlar. Bunda Türkiye’de yer alan hastanelerin ve sağlık hizmetlerinin Avrupa ve Amerika’ya oranla yüzde 60 daha ucuz olması, tetkik ve ameliyatlarda ileri teknoloji yöntemlerinin kullanılması ve JCI( Joint Commission International) akreditasyonlu hastanelerin sayısının hergeçen gün artmasının önemi büyük.” diyor ve ekliyor “Türkiye,  37 tane JCI (Joint Comission International) akreditasyonlu hastaneye sahip ve dünyada bu rakamın üzerinde ülke bulunmuyor.”

"Medikal Turistlerin yüzde 30’u Plastik Cerrahi, yüzde 20’si IVF&kısırlık, yüzde 15’i diş tedavisi, yüzde 20’si diğer sağlık hizmetlerini tercih ediyor"...

Tolon, “Türkiye’nin ilk ve önde gelen sağlık turizmi danışmanlığı şirketlerinden SOLIS Sağlık Turizmi Danışmanlığı olarak sağlık turizmi alanında kendini ispatlamış, ayda 30 binden fazla potansiyel medikal turisti farklı ülkelere yönlendiren çözüm ortaklıkları ile çalışıyoruz. SOLIS, Türkiye'de sağlık hizmeti veren kurumlara yurtdışından medikal turistleri yönlendiriyor. Hizmet verdiğimiz hastalara ait geniş bir veri tabanımız bulunuyor. Buradan çıkardığımız istatistikler sonucunda Türkiye’deki sağlık kurumlarını tercih eden medikal turistlerin yüzde 30’u plastik&estetik cerrahi konusunda hizmet alıyor. Plastik cerrahiyi yüzde 20 ile IVF&kısırlık, yüzde 15 ile diş tedavileri, yüzde 20 ile diğer hizmetler takip ediyor.” diyor.

"Türk Medikal Turistler Zayıflamak İçin Yurtdışını Tercih Ediyor"....

Aslı Tolon, SOLIS olarak sağlık turizminde sadece yurtdışından gelen medikal turistlere danışmanlık hizmeti vermediklerini aynı zamanda özellikle yerli medikal turistlere Türkiye’nin zayıf olduğu alanlarda da yurtdışından hizmet fırsatları sunduklarını belirtiyor. Tolon, diyabetik hasta bakımı, obezite tedavi programları ve zayıflama klinikleri konusunda Türkiye’nin eksikleri olduğunun altını çiziyor.  Solis olarak, ABD’nin en etkili ve en başarılı zayıflama kliniği olan Structure House Zayıflama Kliniği ile ortaklıkları bulunduğunu ve Structure House’un 1,2,3,4 haftalık zayıflama programlarıyla kilolu ve diyabetik hastalara doktor gözetimi altında zayıflama ve tedavi imkanı sunduklarını vurguluyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.