Mavi Bayraklarda "FEE" bilmecesi...

KETOB(Kemer Turistik Otelciler Birliği), zaman zaman spekülasyonlara neden olan, Mavi Bayraklarda "FEE" yazısının yer almamasının Mavi Bayrağın geçersiz olduğu anlamına gelmediğini açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mavi Bayraklarda "FEE" bilmecesi...

Halil ÖNCÜ ( KEMER )

 
Mavi Bayraklarda “FEE” yazsının yer almamasının o mavi bayrağın geçersiz olduğu anlamına gelmediğini ifade eden KETOB Yönetim Kurulu Temsilcisi Özlem Tuncaelli, konu ile ilgili olarak Danimarka’da bulunan Uluslararası Mavi Bayrak Başkanlığı'na mail geçtiklerini ve konu ile ilgili olarak da Uluslararası Mavi Bayrak Koordinatörü Sophie Bachet’den açıklama aldıklarını söyledi. Tuncaelli, “ Kısa bir süre önce sahillerimizde dalgalanan mavi bayraklarda FEE( Uluslararası Mavi Bayrak Koordinatörlüğü) yazısının olmadığı için mavi bayrakların geçersiz olduğu yolunda spekülasyonlarla karşılaştık.
 
Konu ile ilgili Danimarka’da merkezi bulunan Uluslararası Mavi Bayrak Koordinatörlülüğüne mail atıp konu hakkında açıklama istedik. Danimarka’dan gelen mailde, 2010 yılında verilen mavi bayrak ödüllerinin hiçbirinde FEE logosunun olmadığı ve 3600 mavi bayraklı tesiste de durumun aynı olduğu ve bunun sebebinin ise mavi bayrak logosunun bu şekilde patent aldığı ve başka bir eklentisinin olmadığı gösterildi” dedi.
 
Tuncaelli, gelen mailde Sophie Bachet’in açıklamalarını ise şöyle paylaştı: “Öncelikle bize mavi bayrak almaya hak kazanmak için yapmış olduğumuz çalışmalara ve bu mavi bayrak programına katılımızdan dolayı teşekkür ederiz. Bizim de duyduğumuz gibi mavi bayrak ile ilgili duyduklarımızın sadece spekülasyon yani söylenti olduğunu söyleyebilirim.2010 yılında verilen mavi bayrak ödüllerinin hiçbirinde FEE logosu yok ve 3600 mavi bayraklı tesiste de durum aynı.
 
Bunun sebebi ise mavi bayrak logosu bu şekilde patent aldı ve başka bir eklentisi yok. Sizlerin almaya hak kazandığınız mavi bayrağın da turistler tarafından uluslararası tanındığını söyleyebilirim. Yani kısacası bu kaygıların boşuna olduğunu ve söylentiler gibi mavi bayrağın FEE logolu olmayanlarının geçerli olmadığı ve uluslararası tanınmadığı bilgisinin yanlış olduğunu belirtmek isterim” denildi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.