Mavi Bayrak’lara sıkı denetim

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfının öncülüğünde ilgili kurumların yetkililerinden oluşan bir grup, Bodrum’daki mavi bayraklı plaj ve marinalar ile yeşil anahtarlı tesisleri denetledi.

31/12/2019 23:40
Mavi Bayrak’lara sıkı denetim

Bodrum'daki “Mavi Bayrak” ödüllü plaj ve marinalar ile “Yeşil Anahtar” ödüllü  tesislerde gerçekleşen denetimler kapsamında yetkililer; Göltürkbükü Mahallesi Halk Plajı, Bitez Mahallesi Halk Plajı, Ortakent-Yahşi Mahallesi Halk Plajı, Turgutreis Mahallesi Günbatımı Halk Plajı ve Gümüşlük Mahallesi Çayıraltı Halk Plajında da incelemelerde bulundu.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı Ceo Yardımcısı Finn Bolding Thomsen tarafından yapılan denetimlere TÜRÇEV Genel Müdürü Erol Güngör, Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü Almila Kindan Cebbari, TÜRÇEV Genel Müdür Yardımcısı Murat Yiğitol, Mavi Bayrak Muğla Koordinatörü Gürcan Kaya ve Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Personeli Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Murat Kurtini de eşlik etti. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı Ceo Yardımcısı Finn Bolding Thomsen plajların mavi bayrak almaya uygun olduğunu belirtti.

Dünyada 50 ülkede uygulanan “Mavi Bayrak” programına göre bu yıl İspanya; 578 mavi bayraklı plajıyla birinci, Türkiye; 436 mavi bayraklı plajıyla ikinci, Yunanistan ise 395 plajıyla üçüncü sırada yer aldı. Uluslararası niteliğe sahip mavi bayrak ödülleri; deniz suyunun temizliği, plaj işletmecilerinin çevreye olan duyarlılığı, plajı kullananların güvenliği ve plaja ilişkin donanımlar kıstas alınarak veriliyor. Ülkemiz de, mavi bayrak sayısının en fazla olduğu ülkelerden biri olduğundan her yıl düzenli olarak uluslararası denetime tabi tutuluyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da yapılan uluslararası denetim, bu yıl Bodrum'da yapıldı.

Muğla ili genelinde Bodrum ilçesi, 8 adet halk plajıyla Türkiye'nin en fazla mavi bayraklı halk plajlarına sahip ilçe konumunda. Muğla ili genelinde verilen 95 adet mavi bayrağın 53 tanesi Bodrum’da yer alırken; Bodrum, il genelinde ve ülkemizde en fazla mavi bayrağa sahip olan ilçe olarak dikkat çekiyor. Ayrıca Muğla genelindeki 7 mavi bayraklı marinanın 3 tanesi Bodrum’da yer alırken, 7 mavi bayraklı yatın 7’si de Bodrum’da bulunuyor. Mavi bayrak ödüllü plajlar, tatil programını yapan yerli ve yabancı turistlerin de tercih sebebi oluyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.