Masa Operasyonu, Bakırköy'e de sıçradı...
Beyoğlu’ndan sonra Sultanahmet ve Bakırköy’de de masa kaldırma operasyonu başlatıldı. Sultanahmet’e tek sıra uygulaması getirildi, Bakırköy’de ise esnaf ile zabıta arasında arbede çıktı.
Sultanahmet’te iki ana cadde üzerindeki masa ve sandalyeler kaldırıldı. Ara sokaklarda çift sıra olan masalar tek sıraya indirildi. Belediye yetkilileri, henüz esnaftan tepki görmediklerini belirtti.
Beyoğlu’ndan sonra Sultanahmet ve Bakırköy’de de masa kaldırma operasyonu başlatıldı. Beyoğlu Belediyesi’nce getirilen masa-sandalye yasağına, Fatih ve Bakırköy belediyeleri de uydu. Sultanahmet’te ana cadde üzerindeki masaların tamamı kaldırılırken, ara sokaklardaki çift sıra dizilen masalara tek sıra uygulaması getirildi. Bakırköy’de ise dün yapılan masa kaldırma operasyonu sırasında zabıta ile esnaf arasında arbede yaşandı.
Ara sokaklara tebligat...
Sultanahmet’te ramazan ayında başlatılan yeni uygulama ile Divanyolu Caddesi ve Yerebatan Caddesi üzerinde masa ve sandalye koyma yasağı başladı. Fatih Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, Ağustos ayı ortasında yapılan tebligat sonucu iki ana cadde üzerindeki masa ve sandalyeler kaldırıldı. Ara sokaklar için ise iki gün önce verilen tebligatla çift sıra olan masalar tek sıraya indirildi. Belediye yetkilileri, henüz esnaftan tepki görmediklerini belirtti.
Sultanahmet Turizm ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Kaan Koç, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Maksadını aşmış bir çizgiye gelinmişti. Arzu edilen bir uygulama, yıllardır kanayan yaraydı. Vatandaşlar ve turistlere yürüyüş hakkı tanımak lazım, diye düşünüyorum” diye konuştu.
Bakırköy’de olay çıktı...
Bakırköy Belediyesi de dün masa ve sandalye kaldırma operasyonu yaptı. Öğle saatlerinde Bakırköy Türkçü Sokak’a gelen zabıta ekipleri işletmelerin kaldırıma koyduğu masa ve sandalyeleri toplamaya başladı. İşgaliye ödediklerini öne süren esnaf, belediye ekiplerine karşı çıktı. Bu sırada zabıta ile esnaf arasında arbede yaşandı. İtişmeler arasında belediye ekipleri masa ve sandalyeleri toplayarak kamyonete yükledi. El konulan masa ve sandalyeler belediyeye götürüldü. Belediyeye işgaliye ödediklerini öne süren esnaf, bu tür operasyonun uzun süredir yapıldığını ifade etti. Bir esnaf, “2 ayda bir operasyon yapılıyor” diye konuştu
Beyoğlu'na "Balkon” önerisi...
Masa operasyonunu ilk başlatan Beyoğlu Belediyesi’nin ise önceki gün bazı mekan sahiplerine sözlü olarak artık sokağa masa koyulamayacağını, masa yerine uzunluğu 70 santimetreyi geçmeyecek şekilde yerden en az 40 santimetre yükseklikte olması koşuluyla balkon yapılabileceğini bildirdiği öne sürüldü.
Beyoğlu’nda “işgaliye bedeli” uygulamasının bittiğini vurgulayan Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) Yönetim Kurulu üyesi Aydın Kalaycı, belediyenin balkon önerisini az sayıda mekanın uygulayabileceğini ifade ederek, “Başkan artık işgaliye olmayacağını beyan etti. Beyoğlu’nda yaklaşık bine yakın işgaliye kullanan mekan var. Beyoğlu tarihi bir bölge. Anıtlar Kurulu Beyoğlu’nda bir çivi çakılmasına izin vermezken belediyenin balkon önerisi sıkıntılı bir durum.
Buradaki bütün binalar birinci ya da ikinci dereceden tarihi eser. Bu durumda bizim yaptığımız araştırmaya göre, balkon önerisini yerine getirebilecek en fazla 30 mekan var. Rampada ya da yüksekte bulunan mekanlar bu öneriyi yerine getiremez” diye konuştu.
Belediyenin kendileriyle görüşmediğini ifade eden BEYDER üyesi Kalaycı, “Belediye sivil toplum örgütlerinden korkuyor. Görüşme taleplerimize yanıt alamadık. Balkon önerisi tavukların bile güleceği bir proje. Bu proje mümkün değil ama Anıtlar Kurulu’ndan onay çıkarsa üst kattaki mekanlar dahil hepimiz balkon yaparız” dedi. (Burcu Karakaş)
Cihan
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: