Marmaris'te duble yol şoku...

Marmaris'te sıkıntı yaratan duble yol çalışmaları devam ediyor. Marmaris Gökova karayolunun Gökçe bölümü duble yol çalışması nedeniyle 3 kez ikişer saat kapatılınca çok sayıda yerli ve yabancı turist uçaklarını kaçırmıştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Marmaris'te duble yol şoku...

Yol çalışmasından haberi olmayan vatanşlar kalabalığı görünce şoke oluyor Marmaris Karayolları yetkililerinin açıklamasına göre, her çarşamba ve cumartesi Gökçe bölgesinde patlama çalışması yapılacak. Bu çalışma, yolu yine kilit haline getirecek, uzun kuyruklar oluşacak, vatandaşlar saatlerce yollarda bekleyecek.

 

UZUN KUYRUKLAR OLUŞMUŞTU....

 

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve çok sayıda bakana mektup yazıp dilekçe ve faks gönderdiğini belirten Ersan, ``Olumlu cevap gelmezse eylem yapmayı düşünüyoruz. Dinamitin önüne oturacağım. Uçursunlar beni bakalım cesaret edebiliyorlarsa'' dedi.   

 

Marmaris ve çevresinde süren, haftada birkaç kez 2'şer saat trafiğin verilememesine neden olan duble yol çalışmaları çevrecileri isyan ettirdi. Yol genişletme ve yapım çalışmaları nedeniyle binlerce ağacın kesildiğini, doğanın tahrip edildiğini ve yolların adeta kevgire döndüğünü savunan Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, Ankara'yı dilekçe, faks ve mektup yağmuruna tuttu. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve çok sayıda bakana mektup yazıp dilekçe ve faks yolladığını söyleyen Ersan, çalışmaların bir an önce durdurulmasını istedi. Ersan, Marmaris'in üç şeritli yolu bulunduğunu, bunun da yettiğini ve herhangi bir ciddi kaza riski taşımadığını savunurken, "Yine de buraya duble yol yapmakta ısrarcı olan üst düzey bürokratlar acaba koylarımıza mı göz dikti. Bu yüzden ilk önce koylara giden yolları mı yapıyorlar. Akıllarından bile geçirmesinler bunu. Marmaris'te artık hiçbir doğal güzelliğimizi bozdurtmayız. Zaten var olan beton yığınlarını kaldırmak için savaş veriyoruz" diye konuştu.

 

Bütün bunların ötesinde Marmaris'e giriş çıkışı sağlayan yolun hayati derecede önem taşıdığına dikkat çeken Ersan, ``Bu yol bizim hayat yolumuz. Tek bir yolumuz var ve asla dinamitlerle patlatılmamalı, kapatılmamalı. Çünkü o yoldan geçen hastalar var, diyaliz makinesine bağlanmak zorunda olanlar var. Uçağa yetişecek insanlar var. Bu yol bırakın haftada iki günü, bir saat dahil kapatılamaz. Biz bunun peşinde ve takipçisiyiz. Ankara ile gerekli görüşmeleri yaptım, faks, mektup ve dilekçelerle hassasiyetimizi açıkladım. Eğer olumlu cevap gelmezse eylem yapmayı düşünüyoruz. Dinamitin önüne oturacağım. Uçursunlar beni bakalım cesaret edebiliyorlarsa'' dedi.

 

Filiz Ersan, Köyceğiz- Ortaca arasındaki yolda da genişletme çalışmaları nedeniyle dinamit patlatılacağını öğrendiklerini belirterek, ``Turizm sezonunda bu olacak iş mi şimdi. Dalaman'dan gelen otobüsler, otomobiller, turistler ne olacak. Bu turizme darbedir. Eğer bu girişim durdurulamazsa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı istifaya davet ediyoruz. Daha da olmazsa gelir Ankara'da Güven Park'ta eylem yaparız'' diye konuştu.

 

8 BİN AĞAÇ KESİLECEK...

 

Dalaman Havalimanı'ndan Marmaris ve çevresine daha çabuk ve güvenli ulaşabilmesi amacıyla Gökova- Marmaris arasında 2004 yılında başlatılan 26.3 kilometrelik duble yol çalışmaları, ikinci etabıyla çevrecileri isyan ettirmişti. 15 kilometrelik bölümü asfalt dökülecek hale getirilen ancak 2008'de yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle duran çalışmalar, bu yılın ocak ayında sonuçlandırılan ihaleyle yeniden başlamıştı.

Kolin ve Simge inşaat grubunun 42 milyon TL'ye aldığı ihale sonucunda, 25 Mart'tan itibaren başlayan ve 9 Eylül 2012'te tamamlanması hedeflenen kalan 11.3 kilometrelik yolun genişletilmesi, ayrıca daha önce yapılanların asfaltlanıp düzenlenmesini içeren ikinci etap çalışmalarında kesilen onlarca ağaç yürek sızlatmıştı. Özellikle, 10 metre genişletilecek Taşhan- Marmaris arasındaki 7.8 kilometrelik yol için 8 bine yakın 40- 50 yıllık çam ve sığla ağacının kesilecek olması çevrecileri çileden çıkarmıştı. Yolun kapatılması nedeniyle yaşanan uzun kuyruklar da tepki çekmişti.

 

SEZON ÇAKIŞIYOR...

 

Marmaris’in bağlı bulunduğu İzmir’deki Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “İnşaat sezonu ile turizm sezonu çakışıyor. Bu sadece Marmaris’e has değil, Bodrum ve Antalya’da da aynı şekilde çalışmalar yapıyoruz. Kışın çamuru kazıp dolgu yapamayız. Kasıtlı bir durum yok” dedi. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.