Marina Fethiye’ye kazanç mı, kayıp mı..!
Akdeniz bölgemizin batı ucunda dağlar denize dik olarak iner, dağların arasından dere ve ırmaklarda denize sıra dağlarla birlikte kavuşmaktadır. Denizle ırmakların birleştiği yerlerde kara ile deniz içice geçmiştir.
Yacht Boutique Hotel Fethiye
Satış & Pazarlama Müdürü
Canlı çeşitliliğin çok zengin olduğu bu bataklık bölgelerinden biride Fethiye merkezdedir. Akdağ ve Karadağın zengin minarel maddeleri bu bataklılıklara akar. Buralar deniz ve karada yaşayan canlılar için bulunmaz bir besin kaynağıdır. Su kablumbağası caretta caretta’nın üreme alanlarından biridir. Fethiye Belediyesinin koruma altına alındığı Çalış Kuş Cenneti Türkiye’nin en önemli ikinci kapalı kuş cennetidir.
Bu bataklığın çevresinde dolaşırken hayatınızda daha önce görmediğiniz kuş ve bitki çeşitlerine rastlayabilirsiniz.
Baharda, güneşi, turkuaz denizi, Akdağın kar beyazı ve yeşilini aynı karede yakalayabilirsiniz.
Fethiye’nin bu doğal güzelliği görülmeye değerdir.
Günümüze kadar gelen bu güzelliklerin yok olmamasında Çevre Bakanlığının bölgeyi koruma altına alması ve Fethiye Belediyesinin hassasiyeti büyük önem taşır.
Tekneleriyle mavi yolculuk yapan deniz tutkunları Fethiye sahillerine uğramadan yapamazlar. Fakat büyük yolcu gemileri demirleyebilecekleri büyük iskele bulamadıklarından genellikle açıkta bekler ve ya Fethiye’ye uğramadan yolculuklarına devam ederler.
Son zamanlarda büyük yolcu gemilerinin yanaşabileceği bir marina yapımı projesi gündemdedir. Bu büyük marina bölgeyi daha fazla turistle buluşturacağı gibi turizm gelirlerinde artış sağlayacağı bir gerçektir.
Büyük bir marina yapılır yapılmaz bölgeye beş yıldızlı tesislerin yapılması için büyük talep gelecektir. Hassas doğal dengelere sahip Fethiye ovasında yeni yapılaşmalara çok temkinli yaklaşmak gerekmektedir.
Her şey yeniden yapılabilir. Fakat bize hayat veren binlerce yılda oluşmuş doğamızı yok ettiğimizde yeniden oluşturmak çok güçtür.
Potansiyel kaynaklardan biri olan turizm bu bölgenin doğal özelliğini bozmadan nasıl gelişebilir?
Bununla ilgili projeler üretilmelidir. Bu konuda yeni yapılar inşa edileceğine mevcut yapıların yenilenip daha kaliteli hizmet sunan ve daha fazla getirisi olan konaklama tesislerine dönüştürülmesi sağlanabilir. Mevcut yapıların çevreyle daha uyum içinde olması için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.
Zengin doğal kaynaklarımızı doğru bir şekilde kullandığımızda ve tarihi eserlerimizi koruduğumuzda sürdürülebilir bir gelir kaynağına dönüşecektir.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: