Mallorca'da 'Herşey Dahil' otel sayısı artıyor...

İspanya’nın turizm merkezi sayılan ve Mallorca, Menorca gibi destinasyonları barındıran Balear Adalar'ındaki otelciler, herşey dahil konseptini uygulayan otellerin sayılarını artıracaklarını açıkladılar.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mallorca'da 'Herşey Dahil' otel sayısı artıyor...

Özellikle Avrupalı tur operatörleri ve seyahat acentaları uzun süredir ‘Herşey Dahil (HD) otel sayısını artırın’ baskısını İspanyol otelcilerine hissettirdiler. Tüketicinin ve sektörün HD baskısına uzun süre direnen İspanyol otelcileri, bu dirençlerinden en azından Balear adalarında vazgeçmiş görünüyorlar.

 

İspanya’nın en popüler turizm merkezlerinin de bulunduğu bu adalardaki otelciler, son iki yılda hızla kan kaybına uğradılar. Küresel kriz, ada imajının dejenerasyonu, sahillerin betonlaşması, Euro’nun değer kazanması, doğal afetler ve Akdeniz çanağındaki diğer destinasyonların fiyat kampanyaları, Mallorca, İbiza ve Menorca gibi destinasyonlardaki sayıların hızla düşmesine sebep olmuştu.

 

Şimdi ise Menorca ve İbiza Otelciler Birliği ITB Berlin fuarında yaptıkları açıklamada, HD konseptiyle hizmet verecek otellerin sayısını artıracaklarını bildirdiler. Fuarda Otelciler Birlikleri adına açıklama yapan Balear Adaları Başkanı Francesc Antich, bu uygulamyla dünya genelindeki trende uyacaklarını ve tüketicinin eğilimlerine cevap vererek, adalara daha çok turist çekeceklerini söyledi. Antich, bu açıklamasını, Berlin Belediye Başkanı Wowereit ile yaptığı görüşmeler esnasında basına yapmıştı. (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.