Maliye kampı, 49 yıllığına Martı GYO'nun...

Türkiye’nin ilk turizm işletmecilerinden olan Martı Otel İşletmelerinin iştiraki olan ve Eylül ayında halka açılan Martı GYO A.Ş. ilk yatırım hamlesini gerçekleştirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Maliye kampı, 49 yıllığına Martı GYO'nun...

Martı Resort Oteli  yanında yer alan ve Marmaris Mal Müdürlüğü’nün 7 Ocak 2011 tarihinde pazarlık usulüyle ihaleye çıkardığı 22.581 metrekare yüzölçümlü Maliye Bakanlığı’na ait 4 adet taşınmazın irtifak hakları 49 yıllığına Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın oldu. İçmeler Kumlu örencik Mevkii’ndeki taşınmazın 49 yıllığına irtifak haklarını almak üzere 9 firma ile yarışa giren Martı GYO, rakiplerini geride bırakarak ipi göğüsledi.

 

Egenin ilk turizm yatırımcılarından olan Martı Grubu böylece pazar payını büyüterek, Marmaris’teki 477 oda 984 yatak olan kapasitesini, mevcut imar planına göre 700 yatak ilave ederek 1684 yatak kapasitesine ulaştırmayı planlamaktadır.

 

Martı GYO’nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, “Grubumuzun bölgedeki mevcut tesisini Egenin incisi ve Mavi Yolculuk güzergâhında olan Marmaris'in İçmeler Beldesinde 300 metrelik sahil şeridinde, 50 dönümlük bir turizm kompleksine dönüştüreceğiz. Bu vesile ile bölgenin ihtiyacı olan, üst düzey turistlere yönelik “mixed-use” bir ürünü, ön izin ve inşaat sürecinden sonra pazara sunmayı planlıyoruz.

 
Hızla büyüyen Türk turizminin en öne çıkmaya başlayan bölgesi Ege'deki Dalaman destinasyonunda bu hamle ile yeni tesisimizi turizme kazandırarak, yatırımcılarımız ve hissedarlarımıza daha fazla temettü kazandırma yolunda somut adımlar atmaya devam edeceğiz. Tüm ortaklarımıza, yöre halkına ve grup çalışanlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.”

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.