Magavgat, yabancı sporcuları büyüledi...

Uluslararası Manavgat Oryantiring Yarışı'na katılan yabancı sporcular, turizm şehrinden memnun ayrıldı. Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) ile Manavgat Kaymakamlığı koordinasyonunda 25-28 Şubat tarihleri arası düzenlenen yarışa katılan 11 ülkeden 34 yabancı sporcu ülkelerine dönmeye başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Magavgat, yabancı sporcuları büyüledi...

Dört gün süresince Titreyengöl, Side, Oymapınar ve Sorgun Çamlığı etabında yapılan yarışlarının gözde sporcular ise, İskandinav ülkelerinden İsveç ve Norveçliler oldu. Belçika Oryantiring Federasyonu Başkanı Mark Van Bruggen, yarış süresince gösterilen yakın ilgi ve alakandan çok memnun kaldığını söyledi. Koşarak yön bulma yarışı için Türkiye'ye ilk defa geldiğini belirten Bruggen, Manavgat, Kapadokya ve Karadeniz Bölgesi'nin Avrupa ve İskandinav ülkelerinde oryantiring tutkunlarına tanıtmak için TOF Başkanı Mehmet Genç ile çalışma yapacaklarını söyledi.

Bruggen, "Manavgat'ta çok 4 gün geçirdik. Titreyengöl, Side Antik Kent, Oymapınar ve Sorgun Çamlığı etapları oryantiring sporuna çok elverişli. İskandinav ülkelerinde sporcular kışın Norveç, İsveç ve Finlandiya'da karlık alanda yapıyor. Türkiye'de ise güneşli havada yapıyor. 45 yıldır oryantiring sporuyla uğraşıyorum hayatımda ilk defa Side Antik Kent gibi tarihi bir şehirde yön bulma yarışına katıldım. Benim için güzel bir duygu. Yabancı sporculara gösterilen ilgiden memnun kaldım." diye konuştu.

Yarışlara Norveç'ten katıldığını belirten Audun Weltzien, ödül olarak bir haftalık tatil kazandığı için haziran ayında Türkiye'ye yeniden geleceğini söyledi. Aynı zamanda Büyük erkekler kategorisinde 2008 Avrupa Oryantiring Şampiyonu olduğunu hatırlatan Audun Weltzien, Manavgat'a ilk defa geldiğini ve Side'ye hayran kaldığını ifade etti.

 

Uluslararası Manavgat Oryantiring Yarışı'nda Genç Bayanlar kategorisinde birinci olan İda Arnesen Tiltnes de, yarışma sonucunda ağabeyi Anders Tiltnes ile birlikte birinci gelerek bir hafta tatil kazandıklar arasında yer aldı.

Yarışa İsveç'ten katıldığını belirten Anders Larsson, yarış süresince yabancı ülke sporculara gösterilen yakın ilgi ve alakadan çok memnun kaldıklarını söyledi. Larsson, haziran ayında Avustralya'da yapılacak yarış sonrası takım halinde İsviçreli sporcuların Manavgat'a geleceğini bildirdi.

 

TOF Başkanı Mehmet Genç, uluslararası yarış için Türkiye'de birçok alan belirlediklerini sonunda parkur olarak en elverişli yerde Manavgat'ta karar kıldıklarını ifade etti. Genç, Manavgat'ın Titreyengöl, Side, Oymapınar ve Sorgun Çamlığı'nın dünyanın sayılı parkur alanlarında biri olduğunu kaydetti. Genç, organizasyonda emeği geçen başta Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve turizmcilere teşekkürü bir borç bildiklerini söyledi.

 

Titreyengöl Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Ali Keleş, uluslararası yarışın Manavgat'ta yapılmasının bölgenin Orta Avrupa, Baltık ve İskandinav ülkelerinde tanıtımına büyük faydası olduğuna inandıklarını söyledi. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.