Lüks otel zinciri Rosewood, İstanbul’a Tersane’den girecek

Tersane İstanbul sadece lüks marka mahallesinde değil, otel bölümünde de dünya markalarına ev sahipliği yapacak. Biri Rixos olmak üzere toplam 1100 odalı dört otelin planlandığı projedeki sahil otelini işletecek uluslararası zincir 21 ülkede 34 lüks tesisiyle hizmet veren Rosewood olacak.

22/07/2024 13:28
Lüks otel zinciri Rosewood, İstanbul’a Tersane’den girecek

Tersane İstanbul, tamamen devreye girdiğinde hem konaklama hem alışverişte İstanbul’un gözde noktalarından biri olacak. Hermès’den Gucci’ye, Fendi’den Zegna’ya dünyanın en lüks markaları Tersane İstanbul’un lüks moda mahallesinde ikonik mağazalar açacak.  Tersane İstanbul sadece lüks marka mahallesinde değil otel bölümünde de dünya markalarına ev sahipliği yapacak.

1100 odalı dört otelin planlandığı projenin yıldızı Rixos Tersane olacak. Otelin süitleri tarihi yarımada ve deniz manzaralı olacak. Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, iki bin metrekarelik gün ışığı alan balon salonunun Haliç kıyısına doğrudan erişimi olacak. Rixos dışında yalı köşkleri ve marinasıyla butik otel, global bir zincir otel ve lüks moda mahallesiyle iç içe sağlık oteli olacak.

UZUN SÜREDİR ARAŞTIRMA YAPIYORDU

Sahil otelini işletecek uluslararası zincir, 21 ülkede 34 tesisiyle hizmet veren Rosewood. Böylece en son The Peninsula’nın Karaköy’den giriş yaptığı İstanbul’a bir başka dev marka daha gelmiş olacak.

Rosewood Hotel Group, Kuzey ve Güney Amerika’dan Kanada’ya, Avrupa’dan Asya ve Ortadoğu’ya birçok bölgede lüks tesisleriyle faaliyet gösteriyor. Rosewood, dünyanın en gözde destinasyonlarında türünün tek örneği lüks tesisler işletmesiyle biliniyor.

Lüks otel, tatil köyü ve rezidanstan oluşan küresel bir koleksiyonu yöneten grup, A Sense of Place felsefesiyle bulunduğu yerin tarihini, kültürünü ve hassasiyetlerini yansıtmaya özen gösteriyor. 2030 yılına kadar da 30 civarında otelin planlamasını yapmış durumda.

DALLAS’TAKİ OTELLE SEKTÖRE GİRİŞ YAPTI

1979 yılında Dallas Teksas'taki tarihi bir malikanenin restoran ve otel olan The Mansion on Turtle Creek'e dönüştürülmesiyle yola çıkan Rosewood Hotels & Resorts’u 2011 yılında Hong Kong merkezli New World Hospitality satın aldı.

New World Hotels ve Penta Hotels markalarıyla lüks otel hizmeti sunan New World Hospitality, Rosewood grubun en önemli ve coğrafi olarak en yaygın şekilde temsil edilen markası olduğu gerekçesiyle adını Rosewood Hotel Group olarak değiştirdi. Bugün grubun bünyesinde Rosewood Rosewood Hotels & Resorts dışında New World Hotels & Resorts, KHOS, Asaya ve Carlyle & Co. markaları bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.