Lufthansa Dünya Toplantısı, İzmir’de yapılacak...

Lufthansa City Center'in dünyada bulunan bütün noktalarındaki tüm satış temsilcilerinin Kasım 2010'daki dünya toplantısı İzmir'de düzenlenecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Lufthansa Dünya Toplantısı, İzmir’de yapılacak...

İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, İzmir'in turizm ağırlıklı bir il olduğunu, valilik olarak kentin tanıtımı konusunda yoğun bir çalışma içinde olduklarını anlattı. Vali yardımcısı Tunçsu, İzmir'in tanıtımına yurt dışından başladıklarını, ulusal ve uluslararası bütün fuarlara katıldıklarını, bu fuarlarda kentin değerlerini, güzelliklerini, imkanlarını CD'lerle, broşürlerle, info gruplarla, bire bir görüşmelerle anlattıklarını söyledi.

 

2007'den bu yana Londra, Hollanda, İsviçre, Belçika, Almanya Berlin, Moskova, Selanik'teki fuarlar ile Almanya Frankfurt ve Barcelona'da düzenlenen kongre turizmi fuarlarına katıldıklarını vurgulayan Tunçsu, bu katılımları İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın il özel idaresinden verdiği destekle gerçekleştirdiklerini kaydetti.

 

LUFTHANSA DÜNYA TOPLANTISI İZMİR'DE YAPILACAK

 

Türkiye'nin iki büyük fuarı olan Travel Turkey ve Emit fuarına katılarak İzmir'in tanıtımını etkin olarak gerçekleştirdiklerini altını çizen Tunçsu, ''Emit fuarında en iyi stant düzenleme ödülünü alarak İzmir'in tanıtımını sağladık'' dedi. En son olarak 17-20 Mart günlerinde düzenlenen Moskova ve 11-14 Mart günlerinde Almanya'da düzenlenen fuara katıldıklarına işaret eden Tunçsu, Türkiye'nin onur konuğu ülke olarak katıldığı Berlin'deki fuara etkili bir grupla gittiklerini söyledi.

 

Buradaki fuara Konak, Bergama, Karşıyaka, Seferihisar belediyesinden yetkililerin de katıldığını bildiren Tunçsu, ''Sektörün birinci karar verme noktasındakilerle fuara katıldık. Orada Çeşme ve Pamucak bölgeleri için 2010-2011 yatırımlarıyla ilgili bağlantılar yapıldı'' dedi.

Yaptıkları girişimler sonucunda İzmir'in önemli bir toplantıya da ev sahipliği yapacağını belirten Tunçsu, ''Lufthansa City Center'in dünyada bulunan bütün noktalarındaki satış temsilcilerinin Kasım 2010'daki dünya toplantısını İzmir'e aldık. Bu kongre turizmi açısından da çok güzel bir gelişme. Dünyanın en önemli uçak operatörünün ülkemizde bu toplantıyı yapması, ülkemizin tanıtımı için büyük önem taşıyor'' diye konuştu.

HEDEF 5 MİLYON TURİST...

 

Kongre turizminde altyapıyı oluşturup Ege hayat tarzını ortaya koyan, termal turizmi, kültürel özellikleri öne çıkaran turizm modelini önemsediklerini ve turizm çeşitlendirmesine gittiklerini ifade eden Tunçsu, şöyle konuştu: ''Geçtiğimiz yıl yabancı turist sayısında 1 milyonu aştık. Ekonomik krizin yaşandığı 2009'da dünyada turizm yüzde 12 düşerken biz artı 2 ile kapattık. Bu önemsenecek bir rakamdır. 12 ayına yayılan termal, kongre, kültür turizmi çeşitlemesi ile en az 5 milyonluk turist hedefliyoruz. 5 termal turizm planlamasını bitirdikten sonra 5 yıl içerisinde 5 milyon turist sayısı hayalci bir öngörü değil.'' (AA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.