Lufthansa, Antalya’ya meyve sebze fabrikası kuruyor...

Alman havayolu şirketi Lufthansa, Antalya’da meyve - sebze işlemek ve kek yapmak için bir fabrika inşa etmeye hazırlanıyor. Aralık ayında açılacak fabrika 2.2 milyon euro’ya mal olacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Lufthansa, Antalya’ya meyve sebze fabrikası kuruyor...

Lufthansa’ya ait havayolu ikram firması LSG Sky Chefs, bu ay ‘Starfood Antalya’ adlı bir şirket kurdu. Türkiye’nin en büyük meyve sebze üreticilerinden Antalyalı ‘Güneşler Gıda’ da şirkete ortak oldu.

 
‘Starfood Antalya’ yeni kurulacak tesisinde öncelikle meyve ve sebze işleyecek. Dilimlenen ve dondurulan meyve - sebze hem Türkiye’de kullanılacak, hem de Sky Chefs’in Avrupa’daki hizmet noktalarına ihraç edilecek. Fabrikada sandviç ekmeği ve kek de üretilecek. Yeni şirketin yönetimi LSG Sky Chefs Türkiye Genel Müdürü Atila Ergenç’te olacak.

 

5 yıldızlı otellere hizmet...

 
Atila Ergenç, “Fabrika 2.2 milyon euro’ya mal olacak. 70 kişinin çalışacağı tesis aralık başı açılacak. Fabrikada ürünlerin raf ömrü 21 güne kadar uzatılacak. Bunu da kimyasallarla değil, vitamin tatbikiyle yapacağız. Bütün haldeki meyve - sebzenin yanı sıra örneğin paket halinde Sezar salatası gibi birçok ürünümüz de olacak. Sandviç ve kek de üreteceğiz. Havayolları dışında otobüs şirketleri ve denizyolları da müşterimiz olacak. 5 yıldızlı oteller ve marketlere de ürün vereceğiz” diyor.

 

Bombus arısı...

 
Türk havayolu ikram pazarında yüzde 25 -30 arası paya sahip olan Sky Chefs’in 100’e yakın havayolu müşterisi var. Hamdi Güneş ve Hasan Güneş’e ait olan Güneşler Gıda’nın en önemli serası Antalya Gaziler Köyü’nde. Yıllık 1200 ton domates üretilen serada polinasyonu Bombus arıları doğal olarak sağlıyor. (Milliyet)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.