Lufthansa’nın Irak seferleri başladı...

Lufthansa 20 yıl aradan sonra Irak seferlerini yeniden başlattı. Yeni açılan hat üzerinde haftada 4 kez direkt uçuş düzenlenecek. Lufthansa, dörtbuçuk saat sürecek olan uçuşlarda Business ve Economy sınıflarında toplam 132 koltuklu Airbus A319 tipi uçakları kullanacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Lufthansa’nın Irak seferleri başladı...

Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa, 25 Nisan’dan itibaren Frankfurt’tan Kuzey Irak’taki Erbil şehrine uçmaya başladı..

 

Lufthansa Irak uçuşlarının tekrar başlatılmasıyla Yakın Doğu bölgesindeki uçuş ağını daha da genişletmiş oluyor. Bölgede  halen 12 ülkedeki  15 varış noktasına haftada 100 sefer düzenleniyor.  Erbil şehrine 2006 yılından beri Avusturya Havayolları tarafından Viyana çıkışlı uçuşlar düzenleniyordu. Viyana çıkışlı seferler Lufthansa ve Avusturya Havayollarının codeshare seferleri olduğu için Lufthansa yolcuları Lufthansa tarafından  başlatılan  uçuşlarla birlikte haftada dokuz kez Erbil kentine ulaşma olanağına kavuşmuş olacaklar.

 

Irak’ın ekonomik açıdan gelişmeye başlamış olması ve yabancı firmaların bölgedeki girişimleri dolayısıyla Irak  uçuşlarına yönelik talepte artış görülüyor. Erbil Irak’ın dördüncü büyük metropolünü oluşturuyor ve binlerce yıllık bir tarihe sahip bulunuyor. Bölge ekonomik açıdan dinamik bir gelişme gösteriyor. Kuzey Irak’ta çok sayıda ülkenin temsilciliğinin yanı sıra  uluslar arası örgütler ve yabancı firmalar bulunuyor. Kısa süre önce büyütülen Erbil havalimanı yolculara modern bir terminalle hizmet veriyor.

 

Lufthansa, 2010 yazında Irak’ın başkenti Bağdat’a da sefer başlatmayı amaçlamaçlıyor ve halen gerekli hazırlıkları yürütüyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.