LMD, yurt dışında lobicilik yapacak...

Ağırlıklı olarak gastronomi, turizm ve gıda alanlarında faaliyet gösteren markaları çatısı altında toplayan Lezzet Markaları Derneği (LMD), Türkiye’nin bu alandaki gücünü tanıtmak amacıyla lobi faaliyetleri yürütecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
LMD, yurt dışında lobicilik yapacak...
LMD üyeleri, markalara güvenerek konuşma değil eyleme geçme zamanının geldiği ve birbirimizle rekabet etmek yerine, yurt dışında beraber hareket ederek güç kazanılması gerektiğine inanıyor.

Derneğin kuruluşunda büyük rol oynayan M. Vasıf Pakman, LMD’nin (Lezzet  Markaları Derneği) yardımlaşma ve dayanışma derneği değil, Türkiye’nin ekonomik ve sektörel
performansı için kurulmuş lobicilik derneği olduğunu vurguluyor. Nitekim, dernek kurucuları kendilerine slogan olarak Tolga Atalay’ın “LMD yarattıkları ve tescil ettikleri markalarla ürettikleri lezzete değer  katanların derneğidir”  sözünü seçti. LMD, TOBB, DEIK, DTİK ve Eurochambers  desteği ile tanıtıma yeni bir soluk kazandırmayı amaçlıyor.

Kuruluş çalışmalarını tamamlayıp kısa süre önce kamuoyu önüne çıkan LMD’nin üye sayısı 21’e ulaştı. Kurucu üyeler arasında Berlin’deki Kaplan dönerin sahibi Remzi Kaplan, Belçikada’ki Türk Özel Sektör Derneği Başkanı Vakur Kaya, TURYİD üyesi ve Trilye Restoran’ın sahibi Süreyya Üzmez, ‘Köfteci Ramiz’ olarak bilinen Ramiz Rona Başkurlar, Sultans of Ottoman’ın sahibi Nedim Aydoğdu gibi isimler bulunuyor.

İlk toplantılarını gerçekleştiren LMD üyeleri kamuoyuna şu mesajları verdi:

-   Kendi markalarımıza güvenerek konuşma değil eyleme geçme zamanı geldi.
-   Birbirimizle rekabet ederek değil yurt dışında beraber hareket ederek güç kazanabiliriz.
-   Sağlıklı ve güvenli gıda önümüzdeki yıllardaki ülkenin en önemli gündemi olacak.
-   Lezzet ve hijyenin kaliteyi, kalitenin de markanın olmazsa olmazı olduğu unutulmamalı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.