"Leisure 2010"da Türkiye'ye büyük ilgi...

Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen uluslararası "Leisure 2010" turizm fuarı, dünyanın önde gelen tur operatörlerini bir araya getirdi. Moskova'daki Krokus Expo Fuar Merkezi'nde bugün resmi törenle açılan Leisure fuarına 110 ülkeden binden fazla turizm şirketi katıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"Leisure 2010"da Türkiye'ye büyük ilgi...

Ülkemize gelen Rus turist sayısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 46 oranında artış yaşandığı açıklandı. Global ekonomik krizin ardından yeniden büyük canlılık yaşandığı görülen fuarda ağırlıklı olarak kış turizmi tanıtıldı. Fuara dev bir stand ile katılan Türkiye Turizm Bakanlığı, kış ve kültür turizmi konusunda Rus tur operatörleri ve tüketicilerini bilgilendirdi.

 

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Celal Kılıç, "Bu fuarda Türkiye'nin kış turizm potansiyelini Rus tüketicilerle paylaşmak istiyoruz. Amacımız Türkiye'nin sadece yaz turizmi değil, aynı zamanda bir kış turizm ülkesi olduğunu da belirtmektir. Ayrıca kültür turizmine de ağırlık veriyoruz. Türkiye her ne kadar yaz turizm bölgesi sayılsa da Palandöken, Uludağ, Erciyes, Kartalkaya ve Kartepe gibi turistik tesislerin Rusya'da daha iyi pazarlanması gerekiyor.

 
Fuarda standımıza büyük ilgi var. Umarım istediğimiz hedeflere ulaşırız" şeklinde konuştu. Bu arada Rus Tur Operatörleri Birliği'nin verilerine göre 2010 yılının ilk sekiz aylık döneminde yurtdışında tatil yapan Rus turist sayısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 46 oranında artış yaşanırken, en fazla ziyaret edilen ülkeler listesinde yüzde 18.4'lük pay ile Türkiye'nin liderliği üstlendiği bildirildi. (İHA)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.