Kuşadası'nın ünlü oteli iflasın eşiğinde

Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş.'ye üç ay süreyle geçici mühlet kararı verdi. Karar, 14 Haziran 2024'te alındı. Alacaklılar yedi gün içinde itiraz edebilecek. Şirket bünyesinde, 5 yıldızlı Labranda Ephesus Princess Otel yer alıyor.

24/06/2024 23:44
Kuşadası'nın ünlü oteli iflasın eşiğinde

Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş. hakkında 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay geçici mühlet kararı aldı. Halktv.com'da yer alan habere göre mahkeme, şirketin mal varlıklarının korunması için tüm tedbirlerin alınmasına karar verdi. 

ALACAKLILAR İTİRAZ EDEBİLECEK

Mahkeme, geçici mühlet kararı sonrası alacaklıların yedi gün içinde mahkemeye itiraz ederek konkordato talebinin reddini isteme hakkına sahip olduğunu belirtti. Bu süreçte, şirketin taşınmazlarının devri ve rehni gibi işlemler önlenecek.

ŞİRKETİN FAALİYETLERİ DEVAM EDECEK

Mahkeme, şirketin faaliyetlerinin devamı için gerekli olan makine ve araçların üzerindeki hacizlerin kaldırılmasına karar verdi. Ancak, bu mal varlıklarının satışının tedbiren önleneceği de ifade edildi.

GEÇİCİ KONKORDATO KOMİSERLERİ ATANDI

Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş. için Mali Müşavir Uğur Can Karakuş, Hukukçu Bilirkişi Özge Kavuk ve Turizmci Bilirkişi Atilla Yıldırım geçici konkordato komiserleri olarak atandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.